Medeniyetler beşiği İstanbul’a hasret bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen ve 6 Eylül tarihinde açılacak olan İzmir Enternasyonel Fuarı bu yıl 88’inci kez gerçekleşecek.

Medeniyetler beşiği İstanbul’a hasret bitiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen ve 6 Eylül tarihinde açılacak olan İzmir Enternasyonel Fuarı bu yıl 88’inci kez gerçekleşecek.

Medeniyetler beşiği İstanbul’a hasret bitiyor
27 Ağustos 2019 - 14:22

6-15 Eylül Tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuara, bu yıl ilk kez, tarihin üç medeniyeti olan Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik etmiş İstanbul, Onur Konuğu İl’i olarak katılım gösterecek. 2005 yılında 74’üncü İzmir Enternasyonel Fuarı’nda başlanan Onur Konuğu İl uygulamasına, ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti’nin partner ülke, Hindistan Cumhuriyeti’nin Odak Ülke olduğu fuara Kahramanmaraş’ın da katılacağı açıklandı. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda 6 Eylül Cuma günü başlayacak olan İzmir Enternasyonel Fuarı açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı teşrif edecek. Türkiye’nin en eski ve en köklü fuarı olan İzmir Enternasyonel Fuar, ülkeler ve kentler arasındaki kültürel ve ticari değer ile ilişkilerin gelişmesinde katkıda bulunacak.
İEF BU YILDA FARKLI KÜLTÜRLERİ BİRLEŞTİRECEK
EXPO 2023’e “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla hazırlanan Kahramanmaraş Onur Konuğu İl’i kapsamında katılım gösterdiği İEF’ye çeşitli etkinliklerle renk katarken, Çin Halk Cumhuriyeti kendine özgü kültürel değerlerini Kültürpark iki numaralı holde açacağı stant ile ilgililere sergileyecek. Hindistan’ın ise Hol 1/A’da yer alacağı söylenerek, İzmir’in 10 gün boyunca çeşitli konserler, tiyatrolar, söyleşi ve sinema gibi etkinliklerle eğlence, kültür ve sanata doyacağı bir etkinlik olacak. Ayrıca bu yıl 88’incisi gerçekleşecek olan İEF sayesinde, İzmir İş Günleri ile yurt dışından gelecek heyetler, yeni iş bağlantılarını kurma imkanı yakalayacak. 
Kentinin güzelliklerini, kültürünü ve ekonomik faaliyetlerini İzmir Enternasyonel Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturacak olan İstanbul, 88 yıllık İEF’de ilk kez Onur Konuğu İl olarak ağırlanacak. Türkiye’nin kültür başkenti olarak nam yapmış bir tarihe sahip İstanbul’u, 2 numaralı holde kenti anlatan birbirinden özel bölümlerle katılım sağlayarak uzun süren hasreti sonlandıracak. Bir yakası Asya’da bir yakası Avrupa’da olan birçok medeniyete ve kültüre tanıklık etmiş, yaşatmış olan İstanbul’un, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da 6 Eylül Cuma günü Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan büyük açılışa katılım gösterecek. İmamoğlu’na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eşlik edecek.
Haber: Seray Açar
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum