"Mandalina Şenliği" hazırlıkları tamamlandı

Karaburun Belediyesi, “12. Batı Köyleri Mandalina Şenliği” hazırlıklarını tamamladı. Küçükbahçe Köyü’nde düzenlenecek olan Şenlik, 16 Kasım Cumartesi günü ziyaretçilerine kapılarını açacak.

"Mandalina Şenliği" hazırlıkları tamamlandı

Karaburun Belediyesi, “12. Batı Köyleri Mandalina Şenliği” hazırlıklarını tamamladı. Küçükbahçe Köyü’nde düzenlenecek olan Şenlik, 16 Kasım Cumartesi günü ziyaretçilerine kapılarını açacak.

11 Kasım 2019 - 12:38

Karaburun Belediyesi tarımda istihdam uygulamalarını yanı sıra, son yıllarda narenciye ürünleri başta olmak üzere organik üretimde ivme yakaladı. Karaburun Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yine belediye tarafından organize edilen “12. Batı Köyleri Mandalina Şenliği” 16 Kasım Cumartesi günü narenciye severlere kapılarını açacak. Şenlik, Küçükbahçe Köyü’nde düzenlenecek. Küçükbahçe Köyü’nün yanı sıra, Salman ve Parlak köylerinin ürünleri de şenlikte yer alacak.
İzmir’den Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise, “Narenciye başta olmak üzere tarımsal üretimin desteklenmesini ve yerelde kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Erdoğan açıklamasının devamında, Karaburun mandalinasına daha fazla katma değer sağlamak adına işleme tesisi kurmayı planladıklarının haberini verdi. Küçükbahçe başta olma üzere batı köylerinde narenciye üretiminin oldukça yaygın olduğunu belirten Erdoğan, bu üretimin, daha fazla katma değer yaratması için üreticinin örgütlenmesi ve işlenmiş ürüne yönelik yatırımların yapılmasını şart olarak gördüğünü dile getirdi.“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Seferihisar’da hayata geçirdiği işleme tesisinin bir benzerini Küçükbahçe’de hayata geçirmek istiyoruz” diyen Erdoğan, projelerini hazırladıktan sonra Tunç Soyer’in kapısını çalacaklarını ve desteğini isteyeceklerini bildirdi.
Mandalina Şenliği, 16 Kasım Cumartesi günü 11.00’de açılış korteji ile başlayacak. Ardından, Gıda Mühendisi, Arkeolog Dr. Ahmet Uhri ve İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Yürütme Kurulu Üyesi Sibel Önbaş “Karaburun Yarımadası’nda Mandalinanın Tarihçesi ve Mandalinanın Mutfağımızdaki Yeri”  konulu söyleşilerini gerçekleştirecekler.
Şenlikte, üreticilerin teşvik edilmesine bilgilendirilmesine yönelik etkinliklerde olacak. Kolonya, esans, mandalina cipsi ve mandalinalı lezzet alternatifleri gibi ürünler ile ilgili çeşitli atölyeler gerçekleştirilecek. “Mandalinalı Yemekler ve Tatlılar Yarışması” ile birbirinden farklı lezzetler ziyaretçilerle buluşacak ve şenlik boyunca mandalina ve mandalina suyu ikram edilecek. “En Güzel Mandalina, En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Geleneksel Mandalina Güzeli” yarışmaları ise şenliğe güzel görüntülerle, farklı bir hava katacak.  Etkinliklerin ardından, saat 17.30’da Küçükbahçe Köy Meydanı’nda Türk Halk Müziği Sanatçısı Atabey Aydın sahne alacak. Ayrıca etkinlik boyunca, 09.00-18.00 saatleri arasında Karaburun’a özgü mandalina ve mandalinaya ait ürünlerin, yöresel yemeklerin ve geleneksel el ürünlerinin satılacağı stantlar açık olacak.
 
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum