İzmir Oto Galericiler Odası artık kendi mülkünde

İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Odası Çankaya’daki kendi mülkü olan yeni merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dursun, açılış konuşmasında odayı sıfır noktasından örnek bir konuma taşıdıklarına dikkat çekti.

İzmir Oto Galericiler Odası artık kendi mülkünde

İzmir Oto Galericiler Müşavirlik Kiralama ve Yıkamacılar Odası Çankaya’daki kendi mülkü olan yeni merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dursun, açılış konuşmasında odayı sıfır noktasından örnek bir konuma taşıdıklarına dikkat çekti.

İzmir Oto Galericiler Odası artık kendi mülkünde
20 Kasım 2019 - 17:21

Tepecik’te kira olan oda merkezinin, Çankaya’daki yeni kendi mülkünde açılışına, İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Madeni Eşya Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu, İl Ticaret Müdürü Şahin Ersü, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, eski İzmir Milletvekili Necip Kalkan, sektör temsilcileri, Türkiye’nin diğer illerinden gelen sektörel odaların başkanları,  İzmirli oda başkanları ve siyasi partilerin temsilcileri katılım gösterdi.
ZEKERİYA MUTLU
Oda’nın yeni merkezinin açılışında konuşma yapan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, bu odanın zor şartlarda kurulduğunu hatırlatarak, tırnaklarıyla didinerek, sektöre emek veren her kesimle işbirliğine gidilerek kurulan odanın başarı öyküsünün tepesinde Zafer Dursun’un bulunduğunu belirtti. Tüketiciye hizmet için her mesleği belgelendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Mutlu, yeni yönetmelikle oto galericilerin de kapsama girdiğini açıkladı. Belgelendirme çalışmalarını birlikte yaptıklarını kaydeden Mutlu, sektördeki insanların alın terinin karşılığını alabilmeleri gerektiğini ifade ederek, “Yeni bina konumu itibarıyla belgelendirme çalışmalarımızın verimini de artıracak. Açılıştaki görkem, sektörün İzmir’deki kurumlarının ve esnaf teşkilatının gönül birliğini göstermekte” diye konuştu.
ZAFER DURSUN
Oda Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dursun ise cümlelerine, 2010 yılında 118 üye ile devir aldıkları odanın bugün bin 600 üye seviyesine çıkardıklarını bildirerek başladı. İlk yıllarda bir merkezleri bile yokken Tepecik’teki kira olan yere adeta sığındıklarını aktaran Dursun, “Azimle çalıştık, meslek gruplarımızı artırdık ve her gruba layık oldukları hizmeti vererek odayı seçkin bir konuma getirdik” dedi. Oto Galericiler Odası’nı resmi ve kurumsal hüviyete ulaştırdıklarını dile getiren Dursun, uzun yıllardır hedefledikleri,  90 metrekarelik mülk olan merkezi yaklaşık 500 bin lira maliyetle üyelere kazandırdıklarını vurguladı. Bu yolda en büyük destekçileri ve her zaman yanlarında gördükleri kişinin, Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu olduğunu belirten Dursun, “Zora düştüğümüzde bize elini uzatan dostumuz, yardımcımız başkanımız Mutlu’ya şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu. Dursun konuşmasının devamında, yeni merkez ile üyelere daha kaliteli hizmetler vereceklerine değinerek, yeni yerin esnaf sicile ve Esnaf Odaları Birliği ile SGK ve İŞKUR binalarının yanında olduğu bilgisini paylaştı. Yani hem oda yöneticileri olarak kendilerinin hem de üyelerin ilgili kurumların ortasında bulunan hizmet merkezi sayesinde işlemlerini yaparken zaman kaybetmeyeceklerini ifade eden Dursun, “Zaman kaybı üyelerimiz için iş ve kazanç kaybı demektir. Bu şekilde daha verimli hizmetler sunacağız” dedi.
MEHMET ALİ SUSAM
İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam ise, otomotiv sektörünün inşaat sektöründen sonra Türkiye’nin ikinci büyük meslek dalını oluşturduğunun altını çizdi. Noterlerde yılda yedi milyon araç alım satım işlemi yapıldığının belirtildiğine dikkat çeken Susam, “Bugün Türkiye kendi otomobilini üretme noktasına geldi. Üretimden yedek parçaya, ota tamirden alım satıma pazar sadece büyüklere bırakılmamalı” diyerek, bu sektöre emek veren herkesin pastadan payını alması gerektiğini söyledi. Bunun da örgütlenme ve kurumsallaşma ile mümkün olacağını aktaran Susam, “O nedenle sıfırdan bugünkü görkemli konumuna yükselen odayı ve çalışmalarını önemsiyorum” dedi. Otomotivin İzmir’de de etkili bir sektör olduğunu, zor bir dönemden geçildiğini dile getiren Susam sıkıntıları aşmalarına vesile olacak umudu içlerinde her zaman yaşattıklarını vurguladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum