Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir’e yaraşır bir eser

Ege Üniversitesi (EÜ) Bilal Saygılı Camisi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını yeni camide kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir’e yaraşır bir eser

Ege Üniversitesi (EÜ) Bilal Saygılı Camisi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazını yeni camide kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir’e yaraşır bir eser
23 Kasım 2019 - 01:41

Ege Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan Bilal Saygılı Camisi ve Külliyesi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, son Başbakan Binali Yıldırım,  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Milletvekilleri, işadamı Bilal Saygılı, Devlet Erkânı, İzmir Protokolü, sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve vatandaşlar da katılım gösterdi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak açılış konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen, yerleşkemiz içerisinde yapımı tamamlanan Bilal Saygılı Camisi’nin üniversitemiz özelinde ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“SEKİZ BİN KİŞİ AYNI ANDA NAMAZ KILABİLECEK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cuma namazından sonra halka seslendi. Geleneksel Osmanlı Mimarisi ile inşa edilen Bilal Saygılı Camisi’nin, güzel İzmir’in sembollerinden biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, toplam sekiz bin kişinin aynı anda bu camide namaz kılabileceği bilgisini verdi. Erdoğan caminin yanı sıra, Konferans Salonu’nda burada önemli bir iş göreceğini kaydederek, her bakımdan adına ve İzmir’e yaraşır bir eser olduğunu vurguladı. İşadamı Bilal Saygılı ve Saygılı ailesine böyle bir ibadethaneyi İzmir’e kazandırdıkları için şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir hadiste, ‘Kim Allah'ın rızasını talep ederek bir mescit inşa ederse, Allah'ın da ona Cennet'te bir ev inşa edeceği’ müjdeleniyor” diyerek, Müslümanlıkta caminin, kullanılan ve iş bitince terk edilen mekan hiçbir zaman olmadığını söyledi. Caminin, ibadethane olduğu kadar muhabbetin, dayanışmanın da yeri olduğunu belirten Erdoğan, “Cami, öğrenmenin ve öğretmenin, istişarenin mekanıdır. Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir” diye konuştu. Çocuk sesleriyle güzelleşmeyen, gençlerin heyecanıyla dolmayan camilerin mahzun kalmaya mahkûm olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencileri başta olmak üzere bu bölgede yaşayan bütün halkı, Bilal Saygılı Camii'nin öksüz ve yetim bırakmayacağına inandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını tamamlarken şu ifadeleri kullandı:
 “Asırlardır canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit olan kardeşlerimize rahmet niyaz ediyorum. Harekâtta yaralanan kardeşlerimize de şifa diliyorum.”
Bilal Saygılı Camisi’nin açılışı öncesinde, EÜ Rektörü Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İbrahim Müteferrika’nın, “Müteferrika” adlı eserini hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açılış duasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcıların açılış kurdelesini kesmesiyle cami ibadete açıldı.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum