İzmir, kurtuluşunu kutluyor

Günlerdir hazırlıkları devam eden İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları, sabah gerçekleştirilen, binlerce İzmirli’nin katıldığı “Zafer Yürüyüşü” ile başladı. 

İzmir, kurtuluşunu kutluyor

Günlerdir hazırlıkları devam eden İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları, sabah gerçekleştirilen, binlerce İzmirli’nin katıldığı “Zafer Yürüyüşü” ile başladı. 

İzmir, kurtuluşunu kutluyor
09 Eylül 2019 - 15:43

Kurtuluş Savaşı'nın zafere uzanan son adımı niteliğini taşıyan İzmir'in kurtuluş günü kutlamalarına İzmirliler akın etti. 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı taşıyan İzmirliler, yürüyüş güzergahını kırmızıya boyadı. Zafer Yürüyüşü, Basmane Karakolu önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş günü etkinlikleri sabah saat 09.00’da başladı. İlk etkinlik olarak Zafer Yürüyüşü binlerin katılımıyla gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı devasa Türk Bayrağı’nın taşındığı yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra İzmir İl başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile her yaştan ve her kesimden binlerce İzmirli katılım gösterdi.
 
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU
Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan Zafer Yürüyüşü’nde İzmirliler 350 metre uzunluğundaki devasa Türk Bayrağını marşlar eşliğinde taşıdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çelenk sundu ve saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
 
ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR
İzmir’in kurtuluş günü kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler gün boyunca devam edecek. Cumhuriyet Meydan’ında devam etkinlikler, yürüyüş sonrası saat 11.15’ten itibaren konser ve konserlerle devam ediyor. İzmirliler coşkuyla İzmir’in kurtuluşunu kutluyor. Saat 17.00’de ise Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında yürüyüş gerçekleştirilerek, 17.30’dan sonra İzmirliler, İzmir semalarına göz dikecek. Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın gösterileriyle İzmir semaları muazzam görüntülere sahne olacak.
 
İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp yaklaşık beş bin hektar araziyi etkisi altına alan ve Ağustos ayında meydana gelen İzmir Yangını adına bu gece büyük bir konser gerçekleşecek. Birbirinden farklı tarzlarda, Türkiye’nin değerli sanatçılarının sahne alacağı konser ile hem 9 Eylül coşkusu yaşanacak, hem de orman yangınlarının yaraları sarılması için dayanışma oluşturulacak. Konserler ücretsiz olarak Kültürpark’ta gerçekleşecek. İzmirlilerin fuara girerken ödeyecekleri 10 TL bedel ile elde edilen gelir ise ormanların korunması için kullanılacak.
 
Haluk Levent, Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Edis, Halil Sezai, Gripin ve Hayko Cepkin, sahne performanslarıyla İzmirlilere keyifli dakikalar yaşatacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum