144 firmaya ev sahipliği yapacak

Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri Ve Teknolojileri Fuarı bu yıl üçüncü kez giyim sektörüne kapılarını açıyor.

144 firmaya ev sahipliği yapacak

Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri Ve Teknolojileri Fuarı bu yıl üçüncü kez giyim sektörüne kapılarını açıyor.

144 firmaya ev sahipliği yapacak
09 Eylül 2019 - 15:38

Açılışı gerçekleşen Fashion Prime Fuarı, 9 - 11 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuarizmir’de sektörün meraklılarına ilk kez oluşturulacak Manufacturing (Tekstil Üreticileri) Alanı, defileleri, etkinlikler ve ticari görüşmeleriyle dev bir buluşma sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından üçüncüsü gerçekleşecek Fashion Prime – Tekstil, Moda ve hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten ve bu ürünlerin ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirmeyi, ticari bağlantılar kurulmasına aracılık etmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz iki fuara göre katılımcı sayısını artıran fuarda bu yıl, başta İzmir olmak üzere, İstanbul, Bursa ile Uşak ve Kosova’dan toplamda 144 katılımcı yer alacak. Geçtiğimiz yıl fuara katılan firma sayısı 107 iken bu yıl Fashion Prime, 144 firmaya ev sahipliği yapacak.
 
“MANUFACTURİNG” İLE PROFESYONELLER TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK
25 dev firma ile bu yıl ilk kez oluşturulacak Manufacturing (Tekstil Üreticileri) Alanı B Holü’nün fuaye kısmında gerçekleştirilecek. Hazır giyim sektörünün önde gelen üreticileri tedarikçi firmalarla bir araya geleceği Manufacturing Alanı’nda yer alacak katılımcılar, 2020 yılının trend koleksiyonlarına yön verecek tasarımlarını sergileyecek ve ağırlanacak dev hazır giyim markaları; moda tasarımcılarından yan ürün sağlayıcılarına kadar sektörün önde gelen profesyonellerine tecrübelerini paylaşma imkanı bulacak.
 
ÇEŞİTLİ DEFİLELER SEKTÖRÜN MERAKLILARINA SUNULACAK
Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri Ve Teknolojileri Fuarı’n etkinlikleri de katılımcılara büyük fayda sağlayacak. “Atölye İzmir” Moda Okulu’nun solo defilesinin sunulacağı ilk gün, meraklılar bu defileye B Hol’de katılım gösterebilecekler. 13.30’da başlayacak olan defilede sektörün genç ve yetenekli tasarımcılarının ürünleri sergilenecek. Saat 15.30’da ise Dessi Kumaş’ın 2019 trendlerinden oluşan defilesi izleyicilerle buluşacak. Fuarın ikinci gününde, Sürpriz Kumaş, saat 14.00’da, solo bir defile düzenleyecek ve onu, 20’nin üzerinde katılımcının tasarımlarından oluşan Karma Kumaş Defilesi takip edecek. Önemli firmaların yer alacağı defile saat 15.30’da B Hol alanında gerçekleşecek.
 
Üç gün boyunca devam edecek fuarda katılımcıların kendi hünerlerini gösterme imkanı bulacağı workshoplar da olacak. “Fashion Prime Tasarımcı Platformu”nda, Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kendi tasarımları olan giysi modelleri üretime geçirebilme imkanı yakalarken, katılımcılar için sadece kumaşlardan oluşan dikişsiz pratik, çeşitli giysi yapım gösterileri mevcut olacak.
 
TİRE, GELENEKSELLİĞİ FUAR’DA SERGİLEYECEK
Tire Belediyesi Beledi Dokuma Sanatı Atölye Çalışmaları da Fashion Prime’da, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler arasında yer alan Beledi Dokuma’yı, fuarda katılımcılarla buluşturacak. Üretimlerinin gelecek nesillere tanıtılması, aktarılması ve sürdürebilirliğinin sağlanması amaçlanan etkinlikte, Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nden usta Gülnur Yaykal ile emekçi kadınlar yer alacak.

 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum