İzmir Büyükşehir’den ulaşım projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım projeleriyle, İzmir’e yeni bir soluk getirecek. Ulaşım Şube Müdürü Fatma Garip Dilber’in konuyla ilgili sunumunda, Alsancak, Bayraklı ve Bornova mevkii üzerinde bisiklet yolu güzergâhı oluşturulacağı bilgisi verildi.

İzmir Büyükşehir’den ulaşım projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım projeleriyle, İzmir’e yeni bir soluk getirecek. Ulaşım Şube Müdürü Fatma Garip Dilber’in konuyla ilgili sunumunda, Alsancak, Bayraklı ve Bornova mevkii üzerinde bisiklet yolu güzergâhı oluşturulacağı bilgisi verildi.

İzmir Büyükşehir’den ulaşım projeleri
11 Ekim 2019 - 11:38

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği projeler ile Bayraklı’ya ulaşım konusunda daha çok istihdam sağlanacak. Projeye göre, çeşitli bölgelere 12 kavşak ve üst geçitleri, bir bisiklet yolu ve yaya köprüsü, bisiklet yolları ve park alanları, en önemlisi ise Altınyol’a taşıt alt geçidi yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ana planında yer alan Bayraklı ile ilgili bölümleri anlatmak için belediye meclisinde bir toplantı düzenlendi. Bayraklı Belediye Başkanı ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Ulaşım,  Etüt ve Projeler, Fen İşleri Daire Başkanları ve birim müdürlerinden oluşan Büyükşehir bürokratları projeyi sundu.
19 İSTASYON, 19.5 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM
Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, sunumunda raylı sistemlerden kavşak düzenlemelerine kadar yapılacak yatırımları Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile paylaştı. Orta vadede planlanan kuzey raylı sistem hattının, Katip Çelebi Üniversitesi, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova’ya uzandığını bildiren Dilber, Katip Çelebi Üniversitesi-Çiğli-Karşıyaka-Bayraklı-Bornova ve Halkapınar hattının 19 istasyon ve toplam 19.5 kilometre olacağı bilgisini verdi. Bu proje kapsamında 111 kavşakta düzenleme öngördüklerine değinen Dilber, bu kavşakların 12’sinin Bayraklı ilçesinde bulunduğunu ve bunların üzerinde yaya, bisiklet, toplu taşıma ve özel araçlar için yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılacağını söyledi. Dilber, kısa vadede Bayraklı’daki kavşakların ikisinin imalatının tamamlandığını hatırlatarak, “Diğerleri uygulama programına alınacak ve etap etap yapılacak. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ve Smyrna Meydanı’ndan itibaren Bornova Rekreasyon alanına kadar olan güzergahtaki tüm kavşaklar düzenlenecek” diye konuştu.
ALSANCAK-BAYRAKLI-BORNOVA BİSİKLET YOLU
Dilber, ulaşım projelerinin en önemli çalışmalarından birinin de, Alsancak, Bayraklı ve Bornova’da bisiklet yolu güzergâhlarının yapılması olduğuna değindi. Güzergah üzerindeki bisiklet yollarını yaptıktan sonra Bayraklı bölgesinde 39 bisiklet park alanının planlandığını da vurgulayan Dilber, adliyenin arka tarafında bir bisiklet ve yaya yolu köprüsü planladıklarını açıkladı. Bu projenin, uzun vadede yapmayı düşündükleri bir proje olduğunu belirten Dilber, böylece bisiklet yollarının Alsancak’a da bağlantısının sağlanmış olacağını bildirdi. Dilber, sunumunda katlı kavşak ve yaya üst geçidi çalışmalarına da değindi. Bayraklı Ozan Abay Caddesi Yaya Üst Geçidi projesinin tamamlandığını ve yapımına başlanacağının haberini veren Dilber, Girne Bulvarı Şehit Erhan Vuruşkan Parkı ve Yeni Girne Pazar Yeri yanındaki park alanlarında ise yaya üst geçitlerinin ön projelerinin hazırlandığını söyledi.
 “ALTINYOL YERALTINA ALINABİLİRSE, ŞİKAYETLERDEN BİRİ BİTMİŞ OLUR”
Bayraklı Belediyesi Serdar Sandal ise sunum sonrası Bayraklı halkının taleplerini aktardı. Bayraklı vatandaşının en büyük eleştirisinin denize ulaşamama ve kentsel dönüşün olduğunu dile getiren Sandal, “Denizimiz var ama gidemiyoruz” diyerek, eğer Altınyol yer altına alınabilirse, en azından bu şikayetlerden birini bitirmiş olacaklarını açıkladı. Sandal, bu projenin hayata geçirilmesi halinde, sahilden Symrna Antik Kenti’ne kadar uzanan bir yürüyüş koridorunu oluşturabileceklerini ve bu projenin İzmir’in havasını değiştireceğine inandıklarını belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum