İzmir bir ilke daha imza attı

Türkiye Madenciler Derneği, maden kurtarma yarışmasını ilk kez İzmir’de düzenledi. Türkiye’de ilk olan maden arama kurtarma yarışları yapılarak, 10-13 Eylül tarihleri arasında beş kurtarma ekibi bu etkinlikte yarıştı.

İzmir bir ilke daha imza attı

Türkiye Madenciler Derneği, maden kurtarma yarışmasını ilk kez İzmir’de düzenledi. Türkiye’de ilk olan maden arama kurtarma yarışları yapılarak, 10-13 Eylül tarihleri arasında beş kurtarma ekibi bu etkinlikte yarıştı.

İzmir bir ilke daha imza attı
15 Eylül 2019 - 18:33

İlk defa İzmir’de gerçekleştirilen, arama kurtarma yarışlarına, farklı madenlerde görev yapan beş farklı kurtarma ekibi katılarak, gerçekçi senoryalarla uluslar arası hakemler gözetiminde yarıştı. Yarışma, Tüprag Efemçukuru Altın Madeni İşletmesi'nde gerçekleştirildi. 

Yarışma üç gün sürdü ve yarışmacılar, Genel 1. Ekip, Genel 2. Ekip, Genel 3. Ekip, En İyi Yeraltı Arama Kurtarma Takımı, En İyi Kaptan, En İyi İlk Yardımcı, En İyi Takım Güvenliği, En İyi Solunum Cihazı Becerileri, En İyi İlk Yardım Takımı, En İyi Araç Kazaları Kurtarma Takımı, En İyi Yangın Söndürme Takımı, En İyi Takım Becerileri Takımı, En Centilmen Takım, En İyi Hakem Heyeti, En İyi Takım Ruhudallarında yarışarak kendilerini gösterdiler. 

İlk defa gerçekleştirilen yarışmanın gözlemci koltuğunda , TÜMAD, İmbat Madencilik ve Polyak yer alırken, yarışma kategorisinde ise Çayeli Bakır, Esan Eczacıbaşı, Koza Altın, TKİ ve Tüprag birbirlerine rakip oldular. Çayeli Bakır İşletmeleri, yarışmayı beş dalda birinci olarak tamamlayarak, başarısını taçlandırdı. 

Yarışmanın sonuçları ise şu şekilde: 

• En İyi Hakem Heyeti Yeraltı Arama / Kurtarma, En Centilmen Takım TKİ, En İyi Takım Becerileri, En İyi Araç Kazaları Kurtarma Takımı, En İyi Takım Güvenliği Takımı, En İyi Yeraltı Arama Kurtarma Takımı – Çayeli Bakır İşletmeleri
• En İyi Yangın Söndürme Takımı, En İyi Solunum Cihazı Becerileri Takımı, En İyi İlk Yardımcı Koza, En İyi Kaptan – Tüprag
• En İyi İlk Yardım Takımı Koza 
• En İyi Takım Ruhu ESAN 
• Genel 3. Ekip Koza
• Genel 2. Ekip Tüprag
• Genel 1. Ekip Çayeli Bakır 

Yarışma kapanışı, son gün düzenlenen gala yemeği ile gerçekleştirdi. Yemek sonrası yarışmacı ekiplere ödülleri takdim edildi. Sponsor firmalara ise gala yemeğinde plaket verildi. 

ÇAYELİ BAKIR İŞLETMELERİ

Yarışmada birinci olan Çayeli Bakır İşletmeleri, Türkiye’nin kuzey doğusunda faaliyetlerini yürüten, acil durumlarda müdahale kapasitesini kendine göre dizayn etmiş bir işletme olmakla birlikte, daha önce Çayeli Bakır İşletmeleri ekibi, 2011 yılında gerçekleşen Van depreminde arama kurtarma çalışmalarına aktif olarak katılmış ve iki kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkarmıştı. Firma kapsamında verilen eğitimler ile beraber, çalışanlar maden kazalarında olduğu kadar, doğal afet ve endüstriyel kazalar konusunda da tecrübelidir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum