İmamoğlu’ndan genç mucitlere destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “silinmeyen yol boyası” projesinin genç sahiplerine destek verdi.

İmamoğlu’ndan genç mucitlere destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “silinmeyen yol boyası” projesinin genç sahiplerine destek verdi.

İmamoğlu’ndan genç mucitlere destek
14 Eylül 2019 - 09:41

İmamoğlu’nu Saraçhane’deki makamında ziyaret eden genç mucitler, İmamoğlu’ndan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir ile görüşerek, proje hakkında konuştu. 

Üç yıl önce lise birinci sınıf öğrencisiyken Cavit Bayramlı trafik kazası geçirerek, kaza sonucu bacağına platin takıldı. “Silinen yol şerit boyası”ndan ötürü kazanın gerçekleştiğini öğrenen Bayramlı, arkadaşı Kerem Acar ile birlikte araştırmalar yapmaya başladı. Bu sürede her iki gençte üniversiteyi kazandı ve “silinmeyen yol boyası” çalışmalarını, bir yıllık AR-GE sürecinin ardından hayata geçirdi. “Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası”nda bin 800 şirketleşmiş proje arasında yarı finale kalan tek liseli girişimciler olan Bayramlı ve Acar, bu başarının ardından projelerini İBB’yeyollayarak cevap beklediler. Gençlerin icadı su bazlı çevre dostu boya, İBB’den olumlu yanıt gelmesiyle, İstanbul’un üç ilçesinde uygulanmaya başladı.

Bayramlı ve Acar, bu proje ile trafik kazalarını en minimum seviyeye düşürmeyi, uygulama maliyetlerini de en düşük seviyeye indirmeyi amaçlıyor. Bu projeyi hayata geçirmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun misafiri olan gençler, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıda öğrenim gördükleri üniversitenin akademisyenleri ve bir grup arkadaşları da katıldı. İmamoğlu ise bu konuya kayıtsız kalmayarak, gençlerin başarı hikayesindenetkilendiğini belirtti. İmamoğlu, toplantı esnasında özel kalemini arayarak konuyla ilgili birimin Genel Sekreter Yardımcısı’nın kendisini aramasını istedi.  

Toplantı devam ederken, ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, İmamoğlu’nu aradı. Gençlerden bahseden İmamoğlu, gençlerin yollardaki yaya geçidi ve özellikle uyarıyla ilgili boyamalarla alakalı bir süreç çalıştıklarını ve çalışma noktasında nitelikli işler yaptıklarını söyledi. İmamoğlu, “Hem ödülleri var hem de bizde (İBB’de) yaşlandırma testleri var” diyerek, bu girişimin desteklenmesini de istediklerini önemle vurguladı. Başkan İmamoğlu konuşmasının devamında, Demir’e, gençlerle irtibat kurduracağını ve buluşmalarını sağlayacaklarını bildirdi. İmamoğlu’nun isteği üzerine beş on dakika içinde Genel Sekreter Demir ile genç mucitler bir toplantı gerçekleştirdi. 

Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos SahakMaşalyan ve Patriklik Genel Sekreteri Başrahip TatulAnuşyan ile MESAM Başkanı Arif Sağ, yöneticiler Ali Rıza Binboğa, Metin Karataş ve Zeynep Öztürk Özkan, Başkan İmamoğlu’nu Saraçhane’deki makam odasında tebrik ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum