Batur’dan, Konak kalkınması

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişim Platformu (İZGEP) ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya katıldı. İZGEP üyeleriyle bir araya gelen Başkun Batur, “Kentsel dönüşüm zor bir çalışma ama biz zoru seviyoruz. Bu kentin dönüşüm bekleyen mahallelerine, Narlıdere modelini getireceğiz” dedi.

Batur’dan, Konak kalkınması

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişim Platformu (İZGEP) ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Puğ moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya katıldı. İZGEP üyeleriyle bir araya gelen Başkun Batur, “Kentsel dönüşüm zor bir çalışma ama biz zoru seviyoruz. Bu kentin dönüşüm bekleyen mahallelerine, Narlıdere modelini getireceğiz” dedi.

Batur’dan, Konak kalkınması
14 Eylül 2019 - 11:44

“NARLIDERE MODELİ GETİRECEĞİZ”

Başkan Batur toplantının kentin gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı. “Kente katkı koymuş, değer kazandırmış ve kazandırmaya devam eden platform üyelerinin görüşleri ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Batur, platform üyelerinin desteğiyle İzmir’i hep birlikte kalkındıracaklarını belirtti.Şehrin kentsel dönüşüme ve tarihi misyonunun ortaya çıkarılmasına ihtiyaç duyduğunu önemle ifade eden Batur, Konak’ta iki ana hedefe odaklandıklarını vurguladı. Batur, “Gültepe, Toros ve Levent mahallelerinde binaların ömürlerini tamamladı. Üstelik bu mahallelerimizde yeterli sosyal tesis ve yeşil alan da bulunmuyor” diyerek, kendilerinin birinci önceliğinin, bu mahallelerdeki dönüşümü ve değişimini sağlamak olduğunu söyledi. Daha önce hazırlanan planlar üzerinde revizeler yaptıklarını bildiren Batur, “Örneğin eski planda kişi başına 2.46 metrekare olan yeşil alan ve rekreasyon alanını biz 13.7’ye çıkardık. Bunun dünya standardı 11. Kentsel dönüşüm sadece binaları, beton blokları dikmek demek değildir. O alanda yaşayan insanların yaşam seviyesini belirli bir noktaya çıkarmalıyız” dedi. Kentsel dönüşümün zor bir çalışma olduğunu vurgulayan Batur, “Ama biz zoru seviyoruz” diye konuştu. İzmir’in dönüşüm bekleyen mahallelerine, Narlıdere modelini getireceklerinin haberini veren Batur, “Üstelik sadece bu bölge için de değil, Beştepeler bölgesi dediğimiz mahalleler, Tepecik ve Mersinli’ye kadar uzanan şeritte de büyükşehir belediyemizle uzlaşarak, odalarımızdan, kurumlardan görüş alarak bir çalışma yürütüyoruz” diye açıklama yaptı. 

 

Batur, kentsel dönüşümdeki en büyük sıkıntının ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz olduğuna değindi ve bu süreçte en çok müteahhitler ve gayrimenkul sektörünün etkilendiğini belirterek, “Bu krizin en belirleyici verisini de sizinle paylaşayım: Konak Belediyesi’nde geçtiğimiz ay bir tane inşaat ruhsatı kestik. Böyle bir noktadayız ve bir felaket yaşanıyor. Biz sahada çalışmalara başlayana kadar inşallah önümüz açılır” şeklinde bilgi verdi. 

 

KEMERALTI-BASMANE-AGORA

Başkan Batur, konuşmasında Konak’ın “Altın Üçgen”i, Kemeraltı, Basmane ve Agora’ya da değinerek, bu bölgenin tarihi değerlerinin ortaya çıkarılması konusunda tüm paydaşlarla uzlaşı içinde çalışıldığına dikkat çekti. Ayrıca Başkan Batur bu konu hakkında öncelikli olarak bir yol haritasının çıkarıldığı bilgisini de verdi.  

 

Başkan Batur, toplantıda Konak ilçesinin kalkınması ve sosyal çevre algısının oluşturulması için gerçekleştirecekleri başka çalışmalardan da bahsetti. Batur, İkiçeşmelik Çeşmesi’nin ortaya çıkarılacağını, Selvili Han ve Büyük Demir Han’ın büyükşehir belediyesi işbirliğiyle restore edileceğinin haberini vererek, Mirkelam Han, Çakaloğlu Han, Kıllıoğlu Hamamı, Kırım Tatar Evi, Silahhane Binası ve Kemeraltı’nda bulunan sinagogların da yeniden canlandırılacağını söyledi. Ayrıca Batur, Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasındaki alanı “Engelliler Köyü” yapacaklarının müjdesini verdi. 

 

Uyuşturucuyla da mücadele için ellerinden geleni yapacaklarını bildiren Başkan Batur, Türkiye’deki belediyeler arasında ilk kez Konak Belediyesi’nin madde bağımlılığı komisyonunu kurduğunu hatırlattı. Türkiye’de en çok Roman vatandaşın yaşadığı bölgenin Konak olduğunu belirten Batur, bu bölgelerde yaşanan en büyük sıkıntının, çocukların okula gönderilmemesi olduğuna değinerek yaşadıkları mekânların da oldukça kötü bir mevkii olduğunu belirtti. Batur,“Gençlerimiz uyuşturucu belasına yakalanıyor” diyerek kendilerinin de bir komisyon kurduğunu söyledi. Ayrıca Oteller Sokağı’nda kendilerine bağışlanan bir binanın da Madde Bağımlılığıyla Mücadele Eğitim Merkezi haline getireceklerinin haberini verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum