Halk ve çevre sağlığı korunacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yeni bir proje başlattı. Başlatılan proje sayesinde halkın sağlığı daha çok güvence altına alınacak.

Halk ve çevre sağlığı korunacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yeni bir proje başlattı. Başlatılan proje sayesinde halkın sağlığı daha çok güvence altına alınacak.

Halk ve çevre sağlığı korunacak
20 Ağustos 2019 - 16:13

Proje, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) ve İzmir Eczacı Odası işbirliğiyle gerçekleşecek.
İlacın çöp olmadığını ve çöplüğe atılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Batur, “Proje hem çevre hem halk sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir. İlaçların bertaraf edilmesi gerekir. İlaçlar çöpe atıldığında içlerindeki kimyasal maddeler toprağa ve suya karışarak çevre kirliliğine neden oluyor. Bu kirlilik hem insan sağlığına hem de doğadaki diğer canlılara zarar veriyor. Biz bunun önüne geçmek istiyoruz. Gelecek nesillerimizi düşünmek zorundayız. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eczanelerimizin, eczacı arkadaşlarımızın da destekleriyle, tüm toplum için çok faydalı bir çalışma gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Hemşehrilerimden, evlerinde bulunan tarihi geçmiş veya kullanılmayan, ihtiyaç fazlası ilaçları eczanelerde bulunan sarı kutulara ulaştırmalarını rica ediyorum. Eczacılarımızın işbirliği ve duyarlı vatandaşlarımızın katılımıyla büyüteceğimiz bu kampanyanın başarıya ulaşacağına inanıyorum” diye konuştu.
Başkan Batur, proje sayesinde 100 eczane ile iş birliği yapıldığını dile getirerek, “Konak’ta 235 eczane var, bu sayıyı hızla arttırarak örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu çalışmanın sürekliliğini sağlamak da önemli; takibini de her birlikte yapacağız” şeklinde konuştu. 
 
İLAÇLAR İMHA EDİLECEK
 
Proje sayesinde vatandaşlar, işbirliği yapılan eczanelere yerleştirilen ve üzerinde Konak Belediyesi, İzmir Eczacı Odası ile Çevreci Eczacılar Kooperatifi'nin amblemleri bulunan, sarı kutulara atık ilaçları atabilecek. Kutulardan toplanan İlaçlar, Konak Belediyesi tarafından toplanarak atık toplama merkezine götürülecek ve imha edilecek. Konak Belediyesi çalışmalarını tamamladı ve proje hayata geçirildi.
 
Projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni eden ÇEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Eda Çağında ise konuyla ilgili görüşlerini şöyle bildirdi:
“Konak Belediyesi’yle gerçekleştirilen projenin, atık ilaçların belediye binasında değil, eczanelerde toplanması ve çalışmanın sürekliliği açısından Türkiye’ye ilk ve örnek model olacak. Umarım bu proje tüm Türkiye’ye örnek olur ve her yerde bu çalışmayı başlatarak, doğamızı daha fazla kirletmeyiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum