Aktif yaşayın fit olun!

Bel ve göbek çevresinde bulunan yağlardan kurtulabilirsiniz. Bir taraftan spora başlarken diğer taraftan günlük hayatınızda uygulayacağınız bazı teknikler bu yağlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Aktif yaşayın fit olun!

Bel ve göbek çevresinde bulunan yağlardan kurtulabilirsiniz. Bir taraftan spora başlarken diğer taraftan günlük hayatınızda uygulayacağınız bazı teknikler bu yağlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Aktif yaşayın fit olun!
19 Ağustos 2019 - 13:42

Kadın  ve erkeklerin ortak sorunu olan bel ve göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak mümkün.
Sağlıklı yaşamak için ve daha güzel bir görüntüye kavuşmak için bu bölgelerdeki yağlardan kurtulmak gerekiyor. Biraz zor ve meşakkatli olan bu işlem için önce kararlı olmak, bu yağların vücudumuza vereceği zararın bilincinde olmak, ayrıca fit bir vücuda sahip olmanın avantajlarının farkında olmak gerekiyor.
Uzmanların bu yağlardan kurtulmak için önerileri şöyle:
Eğer çalışıyorsanız işyerinde basit esneme eksersizleri yapmalısınız.  Otururken veya ayakta dururken belli aralıklarla karnınızı içeri çekmek, mide kaslarınızın güçlenmesini sağlar. Bir dakikanız varsa, bu süreyi dik durup omuzlarınızı arkaya atarak dik yürümek için harcayın. Böylece duruşunuzun da düzelmesi sağlanır. Duruşunuzu düzeltmek daha çevik ve formda hissetmenize de yardımcı olur.
Egzersizin faydalarını göz ardı etmemelisiniz. Düzenli olarak eksersiz yaptığınızda hem fazla kalorilerden kurtulmuş hem de vücudunuzun direncini artırmış olursunuz. Spor yapmak aynı zamanda günlük yaşamın stresinden kurtulmanıza ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.  Her gün fiziksel aktiviteye zaman ayırırsanız, kısa zamanda vücudunuzda genel bir sıkılaşma olduğunu fark edeceksiniz. Eminim daha önce defalarca duymuşsunuzdur: aktif bir yaşam sürdürmek ve fiziksel olarak formda olmak, günlük yaşamda maruz kaldığınız stresi de azaltmanın mükemmel bir yoludur.
Burnunuzdan nefes alıp karnınızı şişirdikten sonra ağızdan vermek suretiyle bilinçli nefes alıp vermek için egzersizler yapın. Gün içinde ofiste çalışmaya ara verip, 5-10 defa bilinçli nefes aldığınızda zihniniz rahatlar ve yenilendiğinizi hissedersiniz. Stresin sizi esir alıp gün sonunda bitkin düşmenize yol açmasına izin vermeyin. Böylece stresin olumsuz etkilerinden de kurtulmuş olacaksınız. Dolayısıyla hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Bu nefes tekniğini aklınıza geldikçe uygulayın. Vücudunuzla ve nasıl görünmesini istediğinizle ilgili düşünmeye zaman ayırın. Bu düşünce sizi sağlıklı yaşama konusunda motive edecektir. Bu motivasyon sizin daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum