Germiyan Festivali’ne geri sayım başladı

Çeşme, festivaller semti olma yolunda tüm hızıyla ilerliyor. Çeşme Belediyesi, bu defa “Germiyan Festivali” ile ziyaretçilerini ağırlayacak olan Çeşme, festival için geri sayımı başlattı.

Germiyan Festivali’ne geri sayım başladı

Çeşme, festivaller semti olma yolunda tüm hızıyla ilerliyor. Çeşme Belediyesi, bu defa “Germiyan Festivali” ile ziyaretçilerini ağırlayacak olan Çeşme, festival için geri sayımı başlattı.

Germiyan Festivali’ne geri sayım başladı
08 Ekim 2019 - 16:19

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Germiyan Festivali ile Çeşme Belediyesi, yerel değerleri ön plana çıkarmayı hedeflerken, kadınların üretimdeki yerini ön plana çıkaracak. “Kadına” karşı duyarlılığı ve farkındalığıyla Çeşme Belediyesi, ev hanımlarını evlerinden çıkararak üretimde aktif hale getirecek.
 Daha önce, 25 yıl aranın ardından “Çeşme Festivali”ni hayata geçiren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’yi festivaller semti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. “Germiyan Festivali” 12-13 Eylül tarihlerinde meraklılarına kapılarını açacak. Ziyaretçiler festivalde, sergiler, söyleşiler, atölyeler ve harika konserler ile mükemmel bir festivale tanıklık edecek. Çeşme’nin Germiyan köyünde gerçekleşecek festival iki gün boyunca, yerel lezzetlerin stantlarıyla katılımcılara ürünler sunacak. Ayrıca Germiyan köyü, Türkiye’de bir ilke imza atarak Slow Food adaylığıyla da biliniyor.
 FESTİVALİN İLK GÜNÜ GÖZ DOLDURACAK
Festival 12 Ekim saat 11.00’de başlayacak. Festival kapsamında Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adete görsel şölen oluşturarak adının Türkiye’ye duyuran Nuran Erden, duvar boyama atölyesi yapacak. Atölye “Goca Emine”de gerçekleştirilecek. Saat 13.00’de ise Festival Korteji ile renkli sahneler yaşanacak. Kortej, eski un değirmeninden başlayacak ve Germiyan İlkokulu’na devam edecek. Katılımcılarla gerçekleştirilecek olan renkli kortejin sonrasında saat 14.00’de “Germiyan’da Tarihe Yolculuk” ve “İkbal Balcı Suluboya Sergisi” meraklılarına kapılarını açacak. Tüm bu etkinliklerin ardından Köy Kahvesi’nde Prof. Dr. Artun Ünsal harika bir söyleşi gerçekleştirecek. “Günümüz İnsanının Lezzetlerle Sınavı” konulu söyleşi 15.00’de başlayacak. Etkinliğin devamında ise “Kopanisti Peyniri”nin yapılışı, Ayşe Kabasakal tarafından , Otantik Ev’de, saat 17.00’de anlatılacak. Festivalin ilk günü ise kapanışı Tolga Çandar’ın sahne performansıyla yapacak. Çeşmeliler ve Çandar harika bir konser ile bir araya gelecek.
FİNAL TUĞBA GER KONSERİ İLE OLACAK
Festivalin son günü ise “Lavanta Kokulu Kağıtlar” atölyesi ile katılımcılar harika zaman geçirecek. Eski un değirmeninde yapılacak atölye çalışması, saat 12.00’de başlayacak. Ardından mutfak atölyesi kapsamında Atam Cafe’de tadı unutulmayacak bir mantı yapımı anlatılacak. Funda Üskül’ün uygulamalı olarak anlatacağı “Pirinçli Germiyan Mantısı” ile meraklılar yeni bir lezzeti tanımış olacak. İkinci gün programının devamında ise, önce saat 16.00’da Ekmek yarışması ve sonrasın 18.00’de Tuğba Ger konseri olacak. Germiyan Festivali, konser ile finalini gerçekleştirecek.
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran festivalle ilgili olarak, “Çeşme bizim gözbebeğimiz. Haziran-Eylül arasına sıkışıp kalan sezonumuzu artık 6 aya yayacak, bununla da sınırlı kalmayıp kış aylarında da düzenlediğimiz festivallerle yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçilerimizi ağırlayacağız” diye açıklama yaptı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum