“Doğada Çocuk-Teknoloji İle Çocuk”

Narlıdere yediden yetmişe herkese uyan şenlikleriyle gündem de olmaya devam ediyor. Bu defa, 10-11 Ekim tarihlerinde, “Doğada Çocuk-Teknoloji ile Çocuk” temalı Bilim Şenliği ile, miniklerin kalbini fethedecek.

“Doğada Çocuk-Teknoloji İle Çocuk”

Narlıdere yediden yetmişe herkese uyan şenlikleriyle gündem de olmaya devam ediyor. Bu defa, 10-11 Ekim tarihlerinde, “Doğada Çocuk-Teknoloji ile Çocuk” temalı Bilim Şenliği ile, miniklerin kalbini fethedecek.

“Doğada Çocuk-Teknoloji İle Çocuk”
08 Ekim 2019 - 18:03

Sıdıka Aldemir Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen şenlik, bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yayarak özellikle çocuklara bu anlamda teşvik etmeyi hedefliyor. “Doğada Çocuk-Teknoloji ile Çocuk” temalı şenlik TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Narlıdere Ahmet Priştina Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinlik halka açık ve ücretsiz olacak. Her yaştan vatandaş etkinliğe gün boyunca katılabilecek.
Narlıdere Belediyesi bu kapsamda bilimselliği ön plana çıkaracak etkinlikleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ““Bilimi, toplumun geneline yaymalıyız. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 BİLİM MERAKLILARI, BİLİM İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELECEK
“Doğada Çocuk-Teknoloji ile Çocuk” temalı bilim şenliğinin ev sahipliğini ise Narlıdere Belediyesi yapacak. Daha önce de yaptığı etkinlikler, kadınlara istihdam konusunda açtığı kurslar, sosyal ve kültürel çalışmalarıyla gündemi tutan belediye, her yaşa her zevke hitap edecek programlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu defa düzenlediği bilim şenliği ile bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve küçük yaştaki çocukları bu anlamda teşvik etmeyi hedefliyor. Bilime ilgi duyan her yaştan bireyin katılacağı “Doğada Çocuk- Teknoloji ile Çocuk” temalı Bilim Şenliği ile katılımlar, bilim insanlarıyla bir araya gelme şansı yakalayacak.
ŞENLİKTE BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLER OLACAK
Bilim Şenliği, 10 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cuma günü binlerce çocuk ve yetişkinin katılmasıyla gerçekleşecek. Şölen kapsamındaki etkinliklerin tamamı ücretsiz olacak. Bilim gösterilerinin, planetaryum gösteriminin ve güneş gözlemi etkinliklerinin olacağı şenlikte, 31 atölye çalışması, üç bilimsel ve sanatsal sergi, beş akademisyen söyleşisi ve 11 sürekli gör-geç etkinliği gerçekleştirilecek.
HEM ÖĞRETMEK HEM DE EĞLENDİRMEK İÇİN
Çocuklara ve gençlere bilimi hem öğretmeyi hem de öğretirken eğlenmelerini amaçladıklarını vurgulayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Belediyesi olarak yaptıkları etkinliklerle bilimi çocuklara sevdirmek ve toplumun geneline yaymak istediklerine dikkat çekti. Dünya'daki ve Avrupa'daki, bilim ve teknolojiden geri kalmamak gerektiğini belirten Başkan Engin,  “Bu sebeple de bilimi toplumun geneline yayma düşüncesindeyiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm Narlıderelileri ücretsiz etkinliklere bekliyoruz" diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum