Efes Selçuk’ta virüse karşı önlemler alındı

Dünyayı etkisi altına olan coronavirüs salgınına karşı Efes Selçuk’ta da gerekli tedbirler alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü çalışmalar ile kentin genelinde hızlı ve etkili bir şekilde dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Efes Selçuk’ta virüse karşı önlemler alındı

Dünyayı etkisi altına olan coronavirüs salgınına karşı Efes Selçuk’ta da gerekli tedbirler alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü çalışmalar ile kentin genelinde hızlı ve etkili bir şekilde dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Efes Selçuk’ta virüse karşı önlemler alındı
14 Mart 2020 - 00:18

Efes Selçuk’ta coronavirüs ve her türlü bulaşıcı hastalığa karşı dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentte halkın ortak kullanım alanları olan okullar, camiler, İZBAN İstasyonu, Tren Garı, Efes Tiyatro Salonu, Kadın Danışma Merkezi, Çocuk Kafe, kamu binaları özel dezenfektasyonlarla ilaçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmaları devam edecek. Diğer yandan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi’nin yanı sıra kent içerisinde de vatandaşların sıklıkla geçtiği noktalara el dezenfektanları konuldu. Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından vatandaşlara coronavirüs, özellikleri ve korunma yolları hakkında bilgiler içeren el broşürleri de dağıtıldı. El broşüründe corona virüsü ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:
Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur. Nadir durumlarda, bilim insanlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler.
Corona / Covid-19 (Korona) Virüs Nasıl Bulaşır?
Corona / Covid-19 (Korona) virüsleri hayvanlarla insan temasından yayılabilir. Virüs hasta insanlardan öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların temas ettiği yüzeylerden göz, ağız, burun mukozası ve el sıkışma ile bulaşabilir. Coronaviruslar (koronavirüs) genel olarak dış ortamda dayanıklılığı olmayan virüslerdir. Ancak bugün için COVID-19’un bulaşıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi net olarak bilinmemektedir. Corona / Covid-19 (Korona) Virüs Klinik Özellikleri Nelerdir?Enfeksiyonun yaygın belirtileri solunum semptomları, ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Daha ciddi vakalarda pnömoni, ağır akut solunum yolu enfeksiyonu, böbrek yetmezliği ve hatta ölüm görülebilir. Ancak eldeki veriler doğrultusunda hastalığın şiddeti konusunda yorum yapılamamaktadır.
Corona / Covid-19 (Korona) Virüs Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Özel bir tedavi yöntemi yoktur. Çoğu zaman belirtiler kendiliğinden kaybolur. Uzman hekimler teşhis sonrası ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar ile belirtileri hafifletmek için tedavi uygulayabilirler. Yaşam alanlarındaki oda neminin dengelenmesi ve ılık duş ile boğaz ağrısı ve/veya öksürüğün hafiflemesine destek sağlanabilir. Ayrıca bol sıvı tüketmek, dinlenmek ve uyku tedavi için faydalı olacaktır. Belirtiler standart soğuk algınlığı sürecinden daha kötü seyretmeye başlarsa mutlaka uzman hekime danışılması gerekir.
Corona / Covid-19 (Korona) Virüsten Korunma İçin Neler Yapılabilir?
Henüz Corona / Covid-19 (Korona) virüs ailesine karşı koruma sağlayacak bir aşı bulunmamaktadır. Enfekte olmuş kişilerle yakın temastan kaçınmanın, El hijyenine dikkat etmenin, sık aralıklarla elleri en az 20 saniye sabun ve su ile yıkamanın; sabun ve su olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanmanın; özellikle hasta insanlar veya çevresi ile doğrudan temas ettikten sonra elleri mutlaka yıkamanın, Çiftlik veya vahşi hayvanlarla korunmasız temastan kaçınmanın, Hasta kişilerin mümkünse kalabalık yerlere girmemesinin, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnun kapatılmasının, mümkünse tıbbi maske kullanılmasının önemli olduğunu belirtmiştir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum