Deniz tutkunlarına “İzmir Körfez Festivali”

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen İzmir Körfezi Festivali bu yıl üçüncü kez meraklılarına 27-29 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak. Konak Vapur İskelesi yanındaki rekreasyon alanında yapılan basın toplantısıyla festivalin etkinlik ve yarışma programının duyurusu yapılan İzmir Körfezi Festivali ile bu yılda İzmir Körfezini yelkenlilere donatacak.

Deniz tutkunlarına “İzmir Körfez Festivali”

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen İzmir Körfezi Festivali bu yıl üçüncü kez meraklılarına 27-29 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak. Konak Vapur İskelesi yanındaki rekreasyon alanında yapılan basın toplantısıyla festivalin etkinlik ve yarışma programının duyurusu yapılan İzmir Körfezi Festivali ile bu yılda İzmir Körfezini yelkenlilere donatacak.

Deniz tutkunlarına “İzmir Körfez Festivali”
11 Eylül 2019 - 09:58

Arkas işbirliği ile gerçekleştirilecek olan İzmir Körfez Festivali’nin basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer katılım gösterdi. Tüm deniz tutkunları 27-29 Eylül tarihleri arasında İzmir Körfezi’nde buluşarak, şenliğe dahil olacak.
Her yıl katılımcı sayısının daha çok arttığı festivalin basın toplantısında konuşma yapan Başkan Tunç, “İzmir Körfez Festivali kentin denizle bağını güçlendiren bir etkinliktir. İzmir’i festivaller şehri yapmak istediğimizi, bu etkinlikleri bir dünya markası haline getirmek istediğimizi hep söyledik. Şimdi Körfez Festivali ile bu sözlerimizi pekiştiriyoruz” dedi.
“BİZ DENİZSİZ OLAMAYIZ”
Katılan yarışmacı sayısının her yıl artmasının doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirten Başkan Soyer, “Artık yelkenlerimizi daha kuvvetli rüzgarlarla doldurabiliriz" diyerek, bu festivalin İzmirlilerin ruhunu ve yaşam tarzını çok iyi yansıttığını belirtti. Başkan Soyer, “Biz denizsiz olamayız. İmbatıyla, sahiliyle İzmir bir deniz şehridir” dedi ve bu yüzden yeni projeler geliştirirken İzmir’in denizle bağını hiç unutmadıklarını belirtti.
“İZMİR’İ FESTİVALLER ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Yaptıkları ve organize ettikleri tüm çalışmalarda İzmir’in bir liman kenti olma karakterine yaslandığını ifade eden Başkan Soyer, “İzmir’in doğudan aldığını batıya, Akdeniz’den gelenleri doğuya aktaran bir kalp görevi üstleniyor” diye konuştu. İzmir Körfez Festivali’nin kentin denizle bağını güçlendiren bir etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “İzmir’i festivaller şehri yapmak istediğimizi, bu etkinlikleri bir dünya markası haline getirmek istediğimizi hep söyledik. Şimdi Körfez Festivali ile bu sözlerimizi pekiştiriyoruz. Katılan yarışmacı sayısının her yıl artması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Artık yelkenlerimizi daha kuvvetli rüzgarlarla doldurabiliriz” diyerek, şehirleri güzelleştirenin, değerini artıranın orada yaşan insanlar olduğunu unutmamak gerektiğine önemle dikkat çekti. Başkan Soyer konuşmasının devamında “Şehirdeki insanlar mutlu değilse bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir” şeklinde cümleler kurarak, bu festivallerin aynı zamanda insanların birbiriyle kaynaşmasının da bir aracı haline geldiğini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen bu etkinliklerin sayısının artırılacağının müjdesini verdi. Son olarak Başkan Soyer, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İzmir Körfez Festivali’nin İzmir’e mutluluk ve neşe getirmesini diledi.
“ÜMİT EDERİM Kİ BU YARIŞLAR DAHA SIK OLUR”
Gelecekte görmek istedikleri İzmir ve körfez tablosunu birkaç günlüğüne burada sergilediklerini ifade eden Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ise, festival kapsamındaki Körfez Yarışı’na başlamaktan heyecan duyduğunu belirtti. Hayalinin çocukları ve onların çocuklarının körfezle iç içe yaşamaları olduğunu söyleyen Arkas, kafalarını kaldırdıklarında yelkenlileri görmelerini temenni etti ve “Ümit ederim ki bu yarışlar daha sık olur. Bir gün körfezimiz yelken yapan insanlarla dolar” dedi.
“AMACIMIZ İZMİR’DE HER ZAMAN YELKEN YAPILMASINI SAĞLAMAK”
Ege Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer, esas amaçlarının İzmir’de her zaman yelken yapılmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Körfez Festivali’nin geldiği noktayı görüyoruz, daha da iyi olacağının farkındayız” dedi. Denizciliğin bir vizyon, bir kültür haline gelmeyi amaçlayan bir kulüp olarak üniversiteleri ve yelken kulüplerini işin içine çekerek yelken dersini aldırdıklarının bilgisini veren Sezer, bu sene o gençlerin, İzmir’deki bütün üniversitelerden katılımla bir takım oluşturduğunu söyledi. Bir yelkenli yat ile bu yarışların içinde olacağının haberini veren Sezer son olarak, “Bu etkinlikleri bu açıdan çok önemsediğimizi tekrarlayarak İzmir Körfez Festivali'ni izlemenizi öneriyoruz” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum