"Cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız"

Menemen Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve İzmir’in kurtuluş gününün coşkusunu bir arada yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı tarafından bu iki özel yıldönümü için kokteyl düzenlendi.

"Cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız"

Menemen Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve İzmir’in kurtuluş gününün coşkusunu bir arada yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı tarafından bu iki özel yıldönümü için kokteyl düzenlendi.

11 Eylül 2019 - 09:56

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci açılış konuşmasında, “Cumhuriyeti kurtarmak kurmaktan zor değildir. Cumhuriyet’i biz kurduk, biz yaşatacağız” dedi.
“CANAN KAFTANCIOĞLU’NU YEDİRMEYECEĞİZ”
Ülkemizde devleti, cumhuriyeti, demokrasiyi kuran bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin tarihi ve geleceği olduğunu belirten Değirmenci, “İkinci Genel Başkanımız rahmetli İsmet İnönü, ‘Bu ülkede namus erbabı insanlar, en az namussuzlar kadar cesur olmazsa bu ülke kurtulmaz’ demiştir. İlticacılardan da bölücülerden de daha cesuruz, yürekliyiz” diyerek Cumhuriyeti de bu insanların elinden alıp, kurtaracaklarını söyledi. “Bu bizim Cumhuriyet Halk Partili olmamızın, Atatürk’e karşı sorumluluğumuzun gereğidir” diye cümlelerine devam eden Değirmenci, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüşünü engellemek isteyen güçlerin, İstanbul seçimlerinin kazanılmasında çok büyük emeği geçen CHP’nin çok değerli İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef aldıklarını önemle belirtti. Değirmenci, “Canan Kaftancıoğlu’nu bunlara yedirmeyeceğiz” diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına belli aralıklarla saldırılar yapılmakta olduğunu ve bu saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ifade etti. Değirmenci cümlelerini, “Yapılan her türlü baskıya rağmen boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz. Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağız, yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” şeklinde tamamladı.  
“BİZİM KÖKÜMÜZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise “Kuvay-i Milliye hareketinden, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin içinde sıyrılıp gelerek hem bağımsızlık mücadelesini hem de devrimleri gerçekleştirmiş bir siyasi partidir Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek, bu sebepten ötürü Cumhuriyet Halk Partisi’nin diğer siyasi partiler ile karıştırmaması gerektiğine önemle dikkat çekti. Bütün siyasi partilerin gelip geçici olduğunu savunan Aksoy,  “3 yıl,  5 yıl, 10 yıl iktidarda kalır sonra erir giderler. Ama Cumhuriyet Halk Partisi baraj altında kalmasına rağmen küllerinden yeniden doğmasını bilmiş bir partidir” dedi ve ekledi: “Çünkü bizim kökümüz Anadolu’dur, devrimlerdir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür, İsmet İnönü’dür, Bülent Ecevit’tir”
Düzenlenen kokteyle,  Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Menemenliler katılım gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum