"Belediyemiz elinden geleni yapıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl 20. Kez ‘Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ töreni gerçekleştirdi.

"Belediyemiz elinden geleni yapıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl 20. Kez ‘Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ töreni gerçekleştirdi.

24 Eylül 2019 - 17:44

Tören, Kültürpark’ta düzenlendi. Etkinlikte ödüller sahiplerine verildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur törene katılan isimler arasındaydı. Bunun yanı sıra yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un ailesi, jüri üyeleri ve çok sayıda gazeteci de katılım gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, törenin açılış konuşmasını yaptı. Soyer, Basın özgürlüğünün anayasa ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerin güvencesinde olduğunun asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

HAK VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU YAPTI 
Gazeteciler hakkında açılan davalar, tutuklamalar nedeniyle basın özgürlüğü son yıllarda benzeri görülmemiş bir şekilde tehdit altında olduğunun altını çizen Soyer, özlük ve ekonomik hakların gasp edilmesi de gazetecilik yapma koşullarının her geçen gün daha da ağırlaşmasına neden olduğunu belirtti.
 
Farklı düşünceler gazetelerde, medyada, hiç kimsenin baskısı ve kontrolü olmadan ifade edilebilir olmalıdır diyen Soyer, “Demokrasi dediğimiz kavram, sadece kendi düşüncenizi ifade etmenizin garantisi değil, sizden farklı düşünenlerin de ifade özgürlüğünü, söz söyleme hakkını savunmak demektir. Bu hak ve özgürlük, demokrasinin olmazsa olmazıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin basın özgürlüğünü çok önemsediğini ve özgür bir basının tarafsızca halkı bilgilendirme hakkını savunması için belediyemizin elinden geleni yaptığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Buna paralel olarak da basının özgür ve tarafsız bir biçimde halkı bilgilendirmesini oldukça önemsiyoruz. Barış Selçuk şahsında bu kıymetli ödülü verdiğimiz siz değerli gazetecilerin bu hedefimize, özgür ve tarafsız bir basına çok büyük desteği ve katkıları olacağından hiç şüphem yok” dedi.
 
Bu yarışmayı gerçekten önemsediklerini ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, “Gazeteciler ve gazeteler zorlu bir dönemden geçiyor. Barış Selçuk ve Hande Mumcu bu mesleği sürdürürken şartlar bu kadar kötüleşmemişti. Bu ağır, zorlu mesleki koşullar içinde umutlarımızı yitirmeden mücadele gücümüzle direnmeye, mesleğimizin olmazsa olmazlarından ödün vermemeye çalışıyoruz. Her ne kadar zor zamanlar geçirsek de 20 yıldır süren böyle bir yarışmayla mesleğimiz adına nefes alacak bir alan buluyoruz. Bu yarışmayı gerçekten çok önemsiyoruz. Barış Selçuk ve Hande Mumcu adına düzenlenen bu değerli yarışma bizim umutlarımızı yeşertiyor” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum