Başkan eşleri “engelsiz” İzmir için buluştu

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak için İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri dün “Erişilebilir Kent” unvanına sahip olan Selçuk’ta Başkan Eşleri Buluşması’nı gerçekleştirdi.

Başkan eşleri “engelsiz” İzmir için buluştu

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak için İzmir’deki belediye başkanlarının eşleri dün “Erişilebilir Kent” unvanına sahip olan Selçuk’ta Başkan Eşleri Buluşması’nı gerçekleştirdi.

Başkan eşleri “engelsiz” İzmir için buluştu
21 Ağustos 2019 - 15:08

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in girişimiyle hayata geçirilen “ENGELSİZMİR” projesi kapsamında yapılan Başkan Eşleri Buluşması’nın ev sahipliğini ise Selçuk Belediye Başkanının eşi Gökhan Sengel yaptı. Buluşmaya Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de katıldı.
 
Engelliler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak, engellilerin yaşamını ve hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla kolları sıvayan İzmir’de görev yapan belediye başkanlarının eşleri buluşma kapsamında yapılacak çalışmaları planladı.
 
2009 yılında gelişmeye başlayan “ENGELSİZMİR Projesi’nin Selçuk Kent Belleği Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantısında, devam eden süreçte neler yapılacağı konuşuldu. 2020’de dördüncü kez düzenlenecek olan “ENGELSİZMİR Kongresi”nin içeriği de Başkan Eşleri Buluşması’nda konuşuldu.  Projenin ortaya çıkışını, amacını ve nasıl ilerlediğini anlatan Doç. Dr. Levent Köstem, ENGELSİZMİR Projesi’nin 2013, 2016 ve 2018’de kongre başkanlığı tecrübelerine de değindi.
 
İzmir’in şuan her ilçesinde gönüllülükle var olduklarını hissettirmek için Selçuk’ta bulunduklarını beliren Neptün Soyer, “Belirlediğimiz yolda kendimize görevler seçeceğiz, gönlümüzü nereye koyacağımızı bulacağız gönlümüzü vereceğiz ve çalışmalarda gönüllü olacağız” dedi. Konuşmasının devamında Soyer, “Kırmızı Bayrak” ve Farkındalık Merkezi’nin hayata geçirilmesi sırasında yaptıkları gönüllü olan katılan Doç. Dr. Levent Köstem, Prof. Dr. Gülgün Tosun, Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Tülin Topuzoğlu, İzmir Engelsiz Sanat Derneği Başkanı Tamer Özşeker ve Prof. Dr. Adnan Akyarlı’ya teşekkürlerini sundu.
 
ENGELLİ FARKINDALIĞI YARATILAN İLK KENT İZMİR
 
10 yıl boyunca Sürekli Eğitim ve Kişisel Gelişim Destekleme Derneği’nin başkanlığını yapan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel konuşmasında engellilerin toplumsal hayatın her boyutuna katılıp katkıda bulunabilmesi için çaba sarf ettiğinin altını çizerek dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ise konuşmasında engellilerin istihdama katılmasının önemini vurgulayarak İzmir’in Türkiye’de engelli farkındalığı yaratan ilk kent olduğunu söyledi.
 
Başkan Eşleri Buluşması kapsamında yapılan toplantıda, ENGELSİZMİR projesinin devamı ve 2020 ENGELSİZMİR Kongresi’nin planlanması konuşuldu. Ayrıca yeni yürütme kurulunun oluşturulması, ENGELSİZMİR Kongresi’nin tanıtma toplantısı, tarihinin belirlenmesi ve yeni bir ortak akıl oluşturulması yönünde kararlar alındı ve “Kırmızı Bayrak”ın 30 ilçede yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.
Haber: Seray Açar

YORUMLAR

  • 0 Yorum