25 yıl sonra “Çeşme Festivali” ile buluşacaklar

Bir zamanların “Çeşme Festivali” tekrardan hayata geçiriliyor. Sonuncusu 25 yıl önce yapılan, dünyanın dört bir yanından sanatçıların katıldığı, halkı, Çeşme’nin tarihiyle, kültürleriyle, lezzetleriyle tanıştığı Çeşme Festivali bu yıl 18-22 Eylül tarihlerinde yeniden gerçekleştirilecek.

25 yıl sonra “Çeşme Festivali” ile buluşacaklar

Bir zamanların “Çeşme Festivali” tekrardan hayata geçiriliyor. Sonuncusu 25 yıl önce yapılan, dünyanın dört bir yanından sanatçıların katıldığı, halkı, Çeşme’nin tarihiyle, kültürleriyle, lezzetleriyle tanıştığı Çeşme Festivali bu yıl 18-22 Eylül tarihlerinde yeniden gerçekleştirilecek.

25 yıl sonra “Çeşme Festivali” ile buluşacaklar
28 Ağustos 2019 - 18:21

ÖZEL HABER / Seray Açar - Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler Birliği, Çeşme Esnaf Odası, Alaçatı Turizm Derneği ve Çeşme’de yatırım yapmış birçok yatırımcının katkılarıyla gerçekleşecek olan etkinlik beş gün boyunca Türk ve Yunan Sanatçıları ağırlayacak. “Ege’nin İki Yakası” temasıyla hazırlanan Çeşme Festivali katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Gün boyu sürecek etkinliklerin sonunda katılımcılar gün sonunda konserlerle keyifli dakikalara tanıklık edecek.
80’li 90’lı yıllarda Ahmet San’ın organizatörlüğünde, dünyaca ünlü birçok ismi ağırlayan Çeşme Festivali’nin, bu yıl yeniden başlatılarak canlandırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor.
“EGE’NİN İKİ YAKASI”YLA ÇEŞME FESTİVALİ
25 yıl sonra bir efsaneyi hayata geçirmenin heyecanı içinde olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, geçmişte İtalya’dan, Belçika’dan, Fransa’dan, Yunanistan’dan, Lüksemburg’dan ve daha onlarca ülkeden canlı yayınlanan Çeşme Festivali’ne kendisinin de 14 yaşında gönüllü olarak çalışmalara katıldığına dikkat çekerek, bugün Çeşme belediye başkanı olarak bu çalışmada öncülük etmesinin kendisi için tarif edilemez bir heyecan olduğunu aktardı. Oran, “Bu gururu sizlerle paylaşıyorum. O dönemi hatırlayanların özlem andığı küllerinden yeniden doğan Çeşme Festivali’ne 18-22 tarihleri arasında ‘Egenin İki Yakası’ teması ile gerçekleştireceğimiz zengin bir programla yeniden başlatıyoruz” diyerek İzmirlilere müjdeyi verdi.
TÜRK-YUNAN SANAT DÜNYASINDAN ÖNEMLİ İSİMLER YER ALACAK
Festival boyunca Çeşme’nin her köşesinde gün boyu devam edecek etkinliklerin ardından Türk-Yunan sanat dünyasının önemli isimlerini festival sahnesinde ağırlayacaklarını söyleyen Oran, beş gün devam edecek festivalin tüm etkinlik ve konserlerinin ücretsiz olacağını belirtti. Etkinlik boyunca ünlü şeflerin yemek atölyelerinin, Sunay Akın ile Ege Öyküleri’nin,  Ankara Devlet ve Opera Balesi’nin sahneleyeceği gösterilerin festivale zenginlik katacağının altını çizen Oran, “Her yıl gelişeceğine ve büyüyeceğine inandığımız Çeşme Festivali’nde Çeşme Yarımadası’nın tarihi, dans, müzik, kültür ve yemek buluşmalarında ev sahipliği yapacak farklı temalar ile her yıl dünyanın dört bir köşesine Çeşmeden dostluk köprüleri kuracağız” dedi.
ORAN, TÜM HALKI DAVET ETTİ
Oran, festivalin birbirine kıyısı olan Yunanistan ve Türkiye arasındaki dostluğun gelişeceğine inanarak,  “Ege’nin altın çağının dirilmesinde, dostluğumuzun ve ticari ilişkilerimizin pekişmesinde festivalimizin etkili olacağına yürekten inanıyoruz. Bölgenin en güzel zamanı Eylül ayında bugüne kadar ev sahipliği yaptığı, İyon, Lidya, Pers, Pergamon, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi sayısız medeniyetleriyle zengin kültürüne tanıklık edeceğimiz tarih, sanat ve lezzet dolu bir keşif yolculuğuna tüm halkımızı bekliyoruz. Bir mavi büyüyle birbirine bağlanmış ortak kaderleri, zengin kültürleriyle iki güzel milletin Çeşme’deki buluşmasına sizleri çağırıyoruz” dedi.
Konuşmasının sonunda Oral, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Opera ve Bale Genel Müdürlüğüne, İzmir Büyükşehir Belediyesine, Çeşme Kaymakamlığı’na, Çeşme Esnaf Odası’na, Otelciler Birliği’ne, Alaçatı Turizm Derneği’ne, Ertürk turizme ve tüm gönüllüler ile birlikte global ve yerel sponsorlara teşekkür etti.
KUBAT’TAN WİNDSURF FESTİVALİ MÜJDESİ
Son yıllarda Windsurf Uluslararası Şampiyona yarışmalarının Türkiye’de yapılmadığını belirten  Avrupa Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu Çağla Kubat, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın desteğiyle bu yarışmaları geri getirmeyi başardıklarını söyleyerek, teşekkür etti. 1-6 Eylül tarihleri arasında windsurf festivali yapmayı planladıklarının haberini veren Kubat, “Hepinizi yanımızda görmek istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Bunu duyurmanız ve bu organizasyonu sürekli yapabilmemiz adına bizim için çok önemli. Ayrıca Çeşme Festivalimizin içinde eş zamanlı olarak 19-22 Eylül tarihleri arasında, Alaçatı’da yarışmalar yapılacak. Etkinlik Çeşme Belediyesi kapsamında gerçekleşecek. Kortejde windsurf sporcuları da sizlerle birlikte olacak” diyerek herkese teşekkürlerini sundu. Son olarak Kubat, yarışmalara 15 ülkenin kayıt yaptırdığını ve 116 sporcunun katılacağı bilgisini verdi.
Festival boyunca ÇEŞTOB ve ÇEŞTO’ya bağlı tüm oteller ve Yunan kıyılarından gelecek kişiler için feribot seferleri yüzde 50 indirimli olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum