Yeşilova’ya destek resmileşti

Bornova Belediye Başkanı Doktor Mustafa İduğ, İzmir’in futbolunda önemli bir işbirliği gerçekleştirdi.

Yeşilova’ya destek resmileşti

Bornova Belediye Başkanı Doktor Mustafa İduğ, İzmir’in futbolunda önemli bir işbirliği gerçekleştirdi.

Yeşilova’ya destek resmileşti
05 Eylül 2019 - 18:45

Bornova’nın profesyonel liglerde mücadele eden bir takıma sahip olması yolunda önemli bir adım atan Başkan İduğ, bir dönem yöneticilik yaptığı Altay Spor Kulübü ile ile 2019-2020 sezonunda 3. Lig mücadelesi vermeye hazırlanan Bornova Yeşilovaspor’u bir araya getirecek önemli bir anlaşmaya öncülük etti. Yapılan anlaşma ile Yeşilova, 3. Lig’de “Altay” ön adını kullanarak rakipleriyle mücadele edecek. İki takım arasındaki anlaşma, Dramalılar Köşkü’nde, Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapılan törenle protokol imzalanarak gerçekleştirildi.
 
Yeşilovaspor Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta mücadele edeceği yeni sezonda Altay ön adıyla yerini alacağının resmileştiği protokole, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Akın Küçükoğulları imza attı. Siyah-beyazlı ekibin genç oyunları tecrübe kazanmaları için Altay Yeşilovaspor’da U-21 liginin TFF tarafından sonlandırılmasının ardından forma giyerek destek verecek. Ayrıca Bornova Belediyesi, Altay Yeşilovaspor’a saha ve alt yapı desteği vereceğini bildirdi.
 
BORNOVA, İZMİR VE TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇOK ANLAMLI
Törene katılım gösteren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türkiye’de futbolun oynadığı ilk yer olan Bornova’da böyle bir anlaşmanın yapılmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, Altay ve Yeşilova’nın birlikte yol yürüyecek olmasının, Bornova, İzmir ve Türk futbolu için çok anlamlı olduğuna dikkat çekti. Sındır, “Bu birliktelik hepimizin geleceğe umutla ve heyecanla bakmasına neden oluyor” diye konuştu.
 
HEDEF, İZMİR FUTBOLUNU ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEK
Amaçlarının İzmir futbolunu eski günlerine döndürmek olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Doktor Mustafa İduğ, her takımın rekabetçi olmasının mümkün olmayacağına dikkat çekti. Bu yüzden Altay, Göztepe ve Altınordu gibi takımların ilçelerde pilot takım olması gerektiğini söyleyen Başkan İduğ, “Süper Amatör Lig’deki takımlarımızı da böylesi birliktelikler için destek olmaya hazırız” diyerek, kişisel girişimlerle büyük hedeflere yürümenin mümkün olmadığını belirtti.
Başkan İduğ sözlerine şöyle devam etti:
“Bir sinerji yaratılması gerekiyor. Biz, Bornova Belediyesi olarak bunu yaptık. Başarının gelmesi için projelerin sürdürülebilir olması gerekiyor. Önceliğimiz alt yapı olmak üzere Altay’ı Bornova’ya taşımayı hedefliyoruz. Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın bitmesiyle, Altay’ı Alsancak Stadı’nın hizmete gireceği tarihe kadar Bornova Doğanlar Stadı’nda ağırlamaktan memnuniyet duyacağız”
 
“A TAKIMIMIZI DA BURAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”
Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altay’ın kurulduğu 1914 yılından bu yana hep oyuncu yetiştirme misyonu taşıyan, yıllarca milli takımlara futbolcu veren ulu bir çınar olduğunu ifade etti. Bu projenin de bir alt yapı projesi olduğunu vurgulayan Ekmekçioğlu, Önceki yıllarda olduğu gibi Bornova’dan yine futbolcular yetiştireceğiz, milli takımlara göndereceğiz. Biz burada bir meşale yaktık. Kapımız herkese açık. Bornova’daki diğer kulüpler de bize destek olsun. Onlarla birlikte daha ileriye gidelim. Biz camiamızın olduğu Bornova’da kalıcı olmak, yeni bir alt yapı tesisi yapmak, zamanla A takımımızı da buraya getirmek istiyoruz” diye konuştu. Ekmekçioğlu son olarak, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un önderliğinde böylesi bir projeye imza atmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyerek, taraflara ve Başkan İduğ’a teşekkürlerini sundu.
 
Yeşilovaspor Başkanı Akın Küçükoğulları ise, “İnşallah Yeşilovamız 3. Lig’e, Altayımız da Süper Lig’e çıkacak” diyerek, Yeşilova’nın artık büyük bir çınarın altında olduğunu söyledi. Mutlu ve güzel günler kendilerini beklediğini belirten Küçükoğulları, emeğe geçen herkese teşekkürlerini sundu.  
 
Dramalılar Köşkü’nde gerçekleşene protokole Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Altay Eski Başkanları Ahmet Taşpınar ve Sabri Sevenoğlu, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Bornova Kulüpler Birliği Başkanı Murat Keser, Altay formasıyla sembol olmuş çok sayıda eski futbolcu, yönetici ve Bornovalı spor adamları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Başkan İduğ, davetlileri kapıda karşıladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum