Aydınlıların Haklı Gururu: Özlem Çerçioğlu
Cemil Dirim

Cemil Dirim

Aydınlıların Haklı Gururu: Özlem Çerçioğlu

20 Aralık 2019 - 14:30

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaptığı çalışmalar ile Aydınlıların kalbini kazandığını ikinci defa seçilerek kanıtlamıştı. İkinci döneminde de yaptıkları bu sevginin daha da artacağını gösteriyor. İkinci dönemine fırtına gibi başlayan Çerçioğlu altyapıya yaptığı yatırımlar ile dikkat çekiyor. Aydın’ın birçok ilçesinde altyapı çalışmaları devam ederken, sadece içme suyu temini için Aydın’a 389 su kuyusu kazandırdı. Böylece Aydın’ın içme suyu sorununu çözmüş oldu. Yeni yaptırdığı parkları kır çiçekleri ile süsleyerek Aydın’ın çehresini değiştiren Çerçioğlu, bu çiçeklerin bir kısmını kadın kooperatifinden alarak onlara destek veriyor. Fidanlığın kapasitesini artırarak bir seferde 200 bin fidan yetiştirecek hale getiren Çerçioğlu’nun bu çalışmaları vatandaşları memnun ediyor. Çiftçilere destek olmak için kurduğu Sakız Koyunu Çiftliği de büyük beğeni topluyor. Çiftçiler, hayvan genlerini koruduğu, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağladığı için de Çerçioğlu’na destek veriyorlar.
Başkan Çerçioğlu, mesai kavramına bağlı ve başkanlık makamında çalışmayı tercih eden başkanlardan değil. Vatandaşların en çok hoşuna giden davranışlarından birisi sabah çok erken saatlerden başlayarak pazar yerlerini ziyaret etmesi. Burada vatandaşla birebir iletişim kuran Çerçioğlu, dilek ve şikayetleri birinci elden öğrenme şansına sahip oluyor.
Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Aydın ziyaretinde Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili edindiğimiz izlenimlerin bir bölümü böyle. Yıllardır işimiz gereği gazeteci, siyasi danışman ve kamuoyu araştırmalarını yöneten birisi olarak seçimleri yakından takip ediyoruz. Bir belediye başkanının hem de Aydın gibi bir büyük şehirde ikinci defa aday olup seçilmesi için sadece sıradan belediyecilik faaliyetlerini yapması yetmez. Vatandaşla direk ilişki kurması, sorunlarına sahip çıktığını göstermesi ve onların kalbini kazanması gerekir. Aydın’da gördüğüm manzara Özlem Çerçioğlu bunu başarmış bir belediye başkanı. Sohbet ettiğimiz Aydınlılar Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile gurur duyuyorlar. Yayıncılık faaliyetlerimiz arasında “Yerel İz” isimli yerel yönetimlerin haberlerine yer verdiğimiz bir dergimiz var. Bu nedenle yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaları ve belediye başkanlarının performanslarını takip ediyoruz. Özlem Çerçioğlu icraatları ve performansı ile en öne çıkan başkanlardan birisi.
Yayıncılık dışında bir de kamuoyu araştırması ve danışmanlık hizmetleri veren firmamız var. Seçimden sonra bir süre ara verilen siyasi kamuoyu araştırmaları yeni kurulan partilerin oy oranını tespit edebilmek için bu günlerde sıkça yapılıyor. Ege Bölgesi ile ilgili sonuçları incelediğimde Aydın’da CHP’nin oy oranının yüksek çıktığını, belediye başkanından memnuniyeti tespit etmeye yönelik sorulara verilen cevaplarda da Özlem Çerçioğlu’nun aldığı oy oranının üzerine çıktığını görüyorum. Bu da halkın hizmet edeni takdir ettiğini ve desteklediğini gösteriyor.
Aydın ile ilgili bir başka izlenimim ise çiftçiler… Çiftçiler, jeotermal enerji tesislerine büyük tepki gösteriyor. Jeotermal tesislerinin bacasından çıkan buharın çeşitli kimyasallar yanında kükürt de içerdiğini söyleyen çiftçiler, tarım alanlarına inen kükürt tozlarının büyük zarar verdiğini söylüyor. Yine çiftçilerin iddiasına göre kullandıkları sıcak suyu yine yeraltına basması gerekirken toprak yüzeyinin altına deşarj eden tesislerin yer altı sularını kirlettiği… Aydın ve jeotermal enerji tesisleri ile ilgili önümüzdeki günlerde yazmaya devam edeceğim.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum