"Var gücümüzle çalışacağız"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle gezilerine devam ederek sorunları yerinde tespit ediyor.

"Var gücümüzle çalışacağız"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle gezilerine devam ederek sorunları yerinde tespit ediyor.

27 Eylül 2019 - 13:33

Bu kez Alpaslan, 75. Yıl ve Cengizhan mahallelerini ziyaret eden Başkan Sandal, “İzmir’de en çok altyapı çalışmalarını biz yapıyoruz. En fazla inşaat işi de Bayraklı’da. Yürüttüğümüz çalışmalarla bölgemizi marka haline getireceğiz” ifadelerine yer verdi.  
 
Cengizhan Mahallesi’nde Muhtar Taner Kanbur ile görüşen Başkan Sandal, mahallelinin sorunlarını dinledi. Kanbur, kentsel dönüşüm, park düzenlemeleri, çöp konteyneri, gürültü kirliliği, aydınlatma, doğalgaz konularındaki şikayetleri dile getirdi. Başkan Sandal ise Cengizhan Mahallesi’ne yapılması planlanan Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı hakkında detaylı bilgiler vererek, “Daha güzel bir Bayraklı için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.
 
Alpaslan Mahallesi Muhtarı Fahri Karatay ile bir araya gelen Sandal, pazar yerine servis, yağmur suyu kanalı, yol kenarlarına bırakılan molozların kaldırılması, park ve çevre düzenlemesi gibi gelen talepleri dinledi. Sorunların giderilmesi için ilgili birimlere talimat veren Başkan Sandal, ilk etapta çözülebilecek konular için bir an önce çalışmaların başlaması gerektiğini belirtti.

VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
 
75'inci Yıl Mahalle Muhtarı Selma Tortoç’ın da sorunlarını dinleyen Başkan Sandal, gerçekleşmesi planlanan çeşitli projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Sandal, park, bahçe düzenlemesi, kaldırım yenileme, çöp konteyneri, kreş ve geri dönüşüm konusundaki istekleri not aldı.

Bugüne kadar sorunların gerçek çözümü için çalışılmadığını söyleyen Başkan Sandal, “İlçenin sorunlarını biliyoruz. Bu konuda muhtarlardan ve vatandaşlardan destek bekliyoruz. Belediyenin geliri belli maaşlar anca yetiyor. Parklar, spor alanları, oyun grupları, yollar, kaldırımlar gibi alanlarda yenilikler gerekiyor. En kısa zamanda hepsini gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar 11 yeni park yaptık. Sosyal tesisimizi elden geçirdik. 50 okulumuzun bakım ve onarımını yaptık. Bu kentin potansiyeli var. Biz inanıyoruz ki, bir sorunun çözülebilmesi için konunun tüm bileşenlerinin hem fikir olması lazım. Örneğin kentsel dönüşüm ile ilgili 5 temel sorunu tespit edip, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile görüşeceğiz. Ortaya çıkacak projeyi de halka soracağız ve her kesimin onayı olan bir modeli hayata geçireceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum