Torbalı’da çalışmalar başladı

Torbalı’da gerçekleşen istinat duvarının çökmesiyle oluşan göçük için çalışmalar, Torbalı Belediyesi tarafından başlatıldı. Torbalı Belediyesi mağdurların yaralarını sarıyor.

Torbalı’da çalışmalar başladı

Torbalı’da gerçekleşen istinat duvarının çökmesiyle oluşan göçük için çalışmalar, Torbalı Belediyesi tarafından başlatıldı. Torbalı Belediyesi mağdurların yaralarını sarıyor.

Torbalı’da çalışmalar başladı
12 Eylül 2019 - 15:35

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan, “Yaşanan olayla ilgili bir kişinin burnunu kanamaması bizler için en büyük mutluluktu. Mağdur olan vatandaşlarımızın rahat konaklamaları için gerekli lojistik desteği sağladık.” dedi.
İzmir’in Torbalı ilçesinin Ayrancılar Mahallesi’nde yol kenarındaki istinat duvarının çökmesiyle meydana gelen göçük çevreye zarar vererek, iki aracı göçük altında bırakarak, iki dairenin de belediye tarafından mühürlenmesine neden olmuştu. Torbalı Belediyesi ise bu durum için kollarını sıvadı ve mağdur ailelerin ihtiyaçlarını gidermek ve tahribatın yaraların sarmak için çalışmalara başladı.
Park halindeki bir otomobil ile motosikletin göçük altında kalmasına ve bazı dairelerin zarar görmesine neden olan istinat duvarının yıkımıyla oluşan göçük için onarım işlemleri başlatıldı. Yaralar Torbalı Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle sarılıyor. Bugün itibariyle başlayan çalışmalar, tüm hızıyla devam ederken, Torbalı Belediyesi tahliye edilen apartman sakinlerini otelde ağırlıyor. Torbalı Belediyesi’ne bağlı Fen işleri Müdürlüğü ekibi, çalışmalara tüm hızıyla müdahil oldu.
Duvarın çökmesiyle yapılan incelemeler sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ekipleri ve Torbalı Belediyesi ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Torbalı Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu çalışmalara hakkında verdiği bilgilerde, yaraların onarılması için öncelikle enkaz kaldırma işleminin gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Yakupoğlu, yapılan incelemelerde binaların kolonlarında hasar olmadığının tespit edildiği bilgisini vererek, yine bilirkişilerin de incelemeler yapacağını söyledi. 13 Eylül Cuma günü enkazın tamamen kaldırılacağını tahmin eden Yakupoğlu, “Ardından da istinat duvarı yapılacak. Bina kullanılacak halde getirildikten sonra yeniden teslim edilecek” diye konuştu.
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Özgan isa yaptığı açıklamada, yaşanan olayda ilgili bir kişinin bile burnunun kanamamış olmasının kendileri için en büyük mutluluk olduğunu belirterek, mağdur olan vatandaşlar için lojistik desteği sağladıklarını ve konaklama için kendilerini otele yerleştirdikleri bilgisini verdi. Bölgede çadırlar kurulduğunu ve önlemlerin alındığını aktaran Özgan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak adımlar attıklarını söyledi. Son olarak Özgan, “Yaraların bir an önce sarılıp vatandaşlarımızın evlerine güvenli dönmesi için mesai zamanı gözetmeksizin çalışmalarımızı hızlı şekilde sürdürüyoruz. İnşallah bu gibi olaylar bir daha yaşanmaz” diye temenni de bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum