Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gençlere etkinlik

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın imzaladığı "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" nün  ilk etkinlikleri İzmir'de düzenlendi. Yapılan etkinliklere toplam 179 genç katılım gösterdi. Hedefte 81 il var.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gençlere etkinlik

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın imzaladığı "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" nün  ilk etkinlikleri İzmir'de düzenlendi. Yapılan etkinliklere toplam 179 genç katılım gösterdi. Hedefte 81 il var.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gençlere etkinlik
26 Ağustos 2019 - 18:02

İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Atatürk Gençlik Kampında, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde gençlere, 2 gün boyunca gıda, orman, su, toprak,  tohum,  tüketim, tasarruf, geri dönüşüm, çevre kirliliği gibi konularda etkinlikler yapılarak eğitimler verildi. Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak ve onların tarımla birarada  olmalarını sağlamak adına çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde bulunan Gençlik Kamplarında yapılacak faaliyetleri kapsayan Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü ile doğaya karşı ödev ve sorumlulukları benimsetmek, orman ve ağaçlandırma, tarım ve hayvancılık uygulamalarında bulunmak suretiyle gençlere farklı tecrübeler kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak hususlarında iş birliğini gerçekleştirmek amaçlanıyor. İzmir’de uygulanan programda 2019 yılında iki kamp dönemi daha eğitimler ve etkinlikler devam edecek.
Eğitimlerin ilk günü kapsamında İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan balık üretim çiftliğine giden gençler uzmanlardan balıkların üretimi, yetiştiriciliği, beslenmesi gibi konularda eğitim aldı. Eğitimin ardından gençler balıkları kendi elleriyle beslediler.
Gençler,  ikinci günde kamp alanı içerisinde bulunan alanlara zeytin ve gülfidanı diktiler. Konu uzmanı teknik personelden dikim esnasında dikkat edilmesi gerekenleri uygulamalı olarak öğrenen  179 gence eğitim sonrası, memleketlerine götürmeleri için zeytin fidanları armağan edild. Hazırlanan çantalarda gençlerin her birine ata tohumları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Etkinliklere Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, İzmir İl Müdürü Musa Bakan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu da katıldı. Gençlerle konuşan İsa Sertkaya, onlara "ülkenin geleceği olan gençlere tarımsal konularda her türlü bilgi, tecrübe, deneyimi aktarmak ve bir farkındalık yaratmak görevini her zaman öncelikli tuttuklarını belirterek “çiftçilerimizin geleceği sizlerde. İki bakanlık arasında gönüllülük esasıyla imzalanan bu protokolle bizler tarıma canla başla sarılmanızı amaçlıyoruz. Gönüllü olarak insanlara, canlılara el uzatmak çok önemli. Biz toplum olarak bunun bilincindeyiz. Yaşanan depremlerde ve kötü olaylarda bunu hep birlikte yaptık” diyerek seslendi. Sertkaya bir farkındalık ve bilinç oluşursa gençlerin tarımı yaşatacağını bildiklerini söyledi.
Kamp boyunca çocuklara aktarılan eğitimlerden bahsederek temel amaçlarının bir farkındalık yaratmak ve gençleri tarıma ve doğaya karşı bilinçlendirmek olduğunu belirten İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Musa Bakan, gençlere  “Sizlere hediye ettiğimiz zeytin fidanlarına ve ata tohumlarımıza gözünüz gibi bakın. Bu tohumlar yerli, milli tohumlar ve bizim geleceğimiz” dedi. Gençleri doğayla, suyla, tarımla, tohumla buluşturmak olduğunu dile getiren Musa Bakan “sahip olduklarımızın değerini bilmeliyiz, sahip çıkmalıyız. Geleceğimizin parlak ve aydınlık olması için bu topraklara hep beraber sarılmalıyız” diye devam etti.
Organizasyon kapsamında konuşan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu gençlere “Ülkemizin farklı illerinden bir kardeşlik ikliminde bu kampta bir hafta geçiren siz sevgili gençlerimiz. İmzalanan protokol kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli hemen sizlerle birlikte olmak istedi ve bu muhteşem organizasyonu gerçekleştirdiler. Emekleri ve katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Bu eğitimlerden aldıklarınızı ve öğrendiklerinizi çok önemseyin. Çünkü doğa, tarım, orman, gıda, su bunların hepsi ayrı ayrı çok önemli ve bunlara siz olmadan sahip çıkamayız” dedi.
Etkinlikte halk oyunları ekibe sahne alarak, ege yöresine ait oyunlarla bir gösteri gerçekleştirdiler. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli konu uzmanlar tarafından Gıda Güvenliği, Hayvancılık, Organik ve İyi Tarım, Desteklemeler gibi konularda eğitimler verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum