Sürekli’den “ihale” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ihaleye çıkartılan Konak Umurbey Mahallesi’ndeki Tarihi Elektrik Fabrikası ile ilgili, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den açıklama geldi.

Sürekli’den “ihale” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından ihaleye çıkartılan Konak Umurbey Mahallesi’ndeki Tarihi Elektrik Fabrikası ile ilgili, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den açıklama geldi.

Sürekli’den “ihale” açıklaması
16 Eylül 2019 - 16:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı Tarihi Elektrik Fabrikası’nın onayı için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Sürekli, “Özelleştirme İdaresi’nin ihale mevzuatının yorumlanmasından kaynaklı bir işlem yapıldı. Bu durum kısa sürede düzeltilecektir. Tarihi Elektrik Fabrikası kısa sürede İzmir’e kazandırılacaktır” dedi.
Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’nin (ADÜAŞ) mülkiyetindeki i fabrika ve arazisi ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den açıklama geldi.  Başkan Sürekli, Özelleştirme İdaresi’nin son yaptığı işlemin düzeltilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Özelleştirme İdaresi’nin,  Alsancak Limanı’nın karşısında Havagazı Fabrikası’nın yakınında bulunan Konak’taki tarihi elektrik fabrikasının satışı için ihale çıktığını söyleyen Sürekli, özel proje alanında kalan ve korunması gereken yapılar içinde bulunan fabrikanın ihalesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Grand Plaza Şirketi 35 milyon TL bedel ile satın alındığını ifade etti. ÖİB ihalelerinde ihale şartları yerine getirilse bile son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın oluruyla Cumhurbaşkanlığı makamının onayı gerektiğini bildiren Sürekli, Özelleştirme İdaresi’nin ihale mevzuatından kaynaklı bir yorumlama nedeniyle dosyanın geri gönderildiğini ve böylece, ÖİB’nin ihaleyi onaylamamış olduğu bilgisini verdi.
Grand Plaza’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir şirketi olduğuna değinen Sürekli, sermayesinin yarısının Büyükşehir, diğer yarısının ise belediye şirketlerden gelen paylarla oluştuğuna dikkat çekerek, “Belediye şirketleri yasal olarak Türk Ticaret Kanunu’na tabidir. Durumu itibariyle de özel bir şirket gibi çalışır. Söz konusu ihale ile alınan elektrik fabrikasında farklı bir şey yapmak zaten mümkün değildir” dedi.
“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Tescilli, koruma kurulu tarafından onaylanmış, özel proje alanında kalan bu yapının İzmir’e kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Sürekli, “İzmirli hemşerilerimizin de talebinin gerçekleşmesi, burasının etrafındaki yapılarla bütünleşecek şekilde ayağa kaldırılması girişimine destek veriyoruz” diyerek, bu konuda Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın da yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı.
Özelleştirme İdaresi’nin son yaptığı işlemin düzeltilmesi ve ihalenin gereğinin yapılarak yapıya bağlı araziyle birlikte Büyükşehir’e tahsisi için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da konuyla yakından ilgilendiğini bildiren Sürekli, tarihi yapıların ayağa kaldırılması, tescilli binaların korunması için ilgili bakanlıkların da büyük gayret gösterdiğini belirtti. Son olarak Sürekli, “Ben de şahsen eski bir İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak durum karşısında hassas davranıyorum” diyerek, İzmir’in önünü açmak, sorunları aşmak gayretiyle tıpkı milletvekilliği dönemindeki gibi özveriyle yaklaşmaya devam ettiğini aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum