Sürekli “Baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın”

İzmir AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikasını eleştirerek “ Kıbrıs’tan çıkalım” açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi. Sürekli, “Artık söylemlerinizle baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın!” dedi.

Sürekli “Baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın”

İzmir AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikasını eleştirerek “ Kıbrıs’tan çıkalım” açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösterdi. Sürekli, “Artık söylemlerinizle baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın!” dedi.

Sürekli “Baltalamayı bırakın ve İzmir’e bakın”
22 Ekim 2019 - 16:26

Kıbrıs meselesinin, Türkiye’nin her daim kendi meselesi olduğunu ve halen tam bir çözüme ulaşmadığını ifade eden Sürekli, “Adaletsizlik sürmektedir” dedi. Kıbrıs Türkleri’nin her zaman yanında olduklarına ve olmaya da devam edeceklerine dikkat çeken Sürekli, “Adadaki soydaşlarımızın bağımsızlığını, KKTC’nin varlığını tehdit edecek her duruma müdahil oluruz ki ‘yavru vatan’ demişiz” diyerek, Kıbrıs’ın sosyal ve ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması için çalışmaktan, destek vermekten kaçınmadıklarını ve kaçmayacaklarını ifade etti. Girit’ten havalanan ve ada üzerinde panik yaratan F16 uçaklarının, gerçek mermilerle yapılan Rum-Yunanistan ortak tatbikatının gerilim yarattığını gördüklerini söyleyen Sürekli, “Doğu Akdeniz kaynarken, Barış Pınarı Harekât süreci devam ederken çok daha hassas yaklaşımlara ihtiyacımız var” diye konuştu.
“YEREL YÖNETİCİ OLMAK YERİNE GENEL SİYASET YAPSAYDI”
 “Sayın Soyer keşke yerel yönetici olmak yerine genel siyaset yapsaydı. Yanlış bir kulvar seçmiş kendisine” diyen Sürekli, İzmir hizmet beklerken; Soyer’in her fırsatta genel siyaset yaptığını, kendilerinin birlik ve bütünlüğü koruma noktasında ürettikleri her politika ve girişimde karşı safta yer aldığını söyledi. Bunun da oldukça düşündürücü olduğunu ifade eden Sürekli, Türkiye sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek için tarihi bir operasyon gerçekleştirlirken; tüm oyunları bozup, kurulan kumpasları tersine çevirirken; önlerine taş koyan, ortamı gerene de izin vermeyeceklerini önemle vurguladı. Sürekli, “Biz ki; Kıbrıs Barış Harekatı gibi bir övünç kaynağına sahibiz. Şimdi de benzer bir tarihi başarıyı yazmakta kararlıyız” diyerek, Türkiye dış politikasını, elbette kendi iç dengeleri, bütünlüğü ve huzuru, bağımsızlığı için öreceklerini belirtti. Sürekli cümlelerine şöyle devam etti:
“Kim ki; baş koyduğumuz bu yolda önümüze engel çıkarırsa, stratejik olarak duruşumuzu ortaya koyacağız. Ülkemiz için böylesi hassas ve hayati bir süreçte; Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanının  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendisine yönelik tehditlere başkaldırılarında ardı arkası kesilmeyen muhalefetini ve suyu bulandıran genel siyaset çıkışlarını şiddetle kınıyorum.”
“HAREKATA HER KESİMDEN DESTEK GELİYOR”
Sürekli konuşmasının devamında, Mardin’in en büyük manastırı Deyrulzafaran’da Türkiye’deki farklı dinlerin temsilcilerinin Barış Pınarı Harekâtı için, Mehmetçik ve bölgede yaşayan masum insanların huzura ermesi için bir araya gelerek dua ettiğini hatırlattı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırdaki terör tehditlerini ortadan kaldırmak için yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na toplumun her kesiminden destek geldiğine değinen Sürekli, “Daha dün Mardin’in en büyük manastırda Rum’uyla Ermeni’si ve Süryani’siyle din adamları bir araya gelerek ülkemizin bekası ve savaş mağduru Suriyelilerin sağ salim vatanlarına kavuşabilmesi için toplu dua etti” diye açıkladı. Operasyonun başladığı günden bugüne birçok öğrenci, işçi, sporcu, STK, genç yaşlı 7'den 70'e herkesin Mehmetçiğe gerek dualarla gerek gönderdikleri asker selamlarıyla destek verdiğini önemle vurgulayan Sürekli, “Millet olarak, tüm kesimlerimizle azınlıklar dahil böyle kenetlenmişken; İzmir gibi vatansever bir şehirden yükselen bu milli konulardaki muhalif çıkışı nasıl anlamlandırmayı, kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; bu çelikten iradeyi herkes tanıyana kadar davamızın peşindeyiz. Her devletin, milletin hakları ve uluslar arası yasal müeyyidelerin farkındayız ve gereğini yaparak bu süreci tamamlamakta kararlıyız” diye konuştu.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum