“Slime” hamurlarına temizlik

Buca Belediyesi, insan sağlığını tehdit eden ürünleri toplatmaya devam ediyor. Buca Belediyesi Zabıta Ekipleri bu defa çocuk sağlığını tehdit eden ve son zamanlarda fazlasıyla üretimi olan “merdiven altı” slime hamurlarını toplattı.

“Slime” hamurlarına temizlik

Buca Belediyesi, insan sağlığını tehdit eden ürünleri toplatmaya devam ediyor. Buca Belediyesi Zabıta Ekipleri bu defa çocuk sağlığını tehdit eden ve son zamanlarda fazlasıyla üretimi olan “merdiven altı” slime hamurlarını toplattı.

“Slime” hamurlarına temizlik
29 Kasım 2019 - 10:52

Buca Belediyesi, yeni eğitim öğretim döneminde mercek altına aldığını “slime” hamurlarını titizlikle takip edip, semt pazarlarından toplattı. Daha önce içinde kimyasal bir madde olan boraks ve tutkalla yapılan “slime” adlı oyun hamurunun üretildiği, resmi olmayan bir firmaya baskın yapan Buca Belediyesi Zabıta Ekipleri, aynı ürünün semt pazarında farklı bir isimle üç liraya satıldığı bilgisinin ellerine ulaşmasıyla, konuya el attı. Zabıta Ekipleri, Buca semt pazarına baskın düzenleyerek, çocuk sağlığını tehdit eden uzmanlar tarafından onaylanmış bu ürünleri topladı. Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin dört bir yanına ürettiği slime hamurlarının satışını yapan firmanın ürünlerini analiz etmişti. Gerçekleştirilen analiz sonrası, Bakanlık slimeların zararlı olduğu gerekçesiyle piyasadan toplatmış, satışına engel olmuştu.
Buca Belediyesi, pazarda satışı tespit eder etmez sağlıksız slime oyun hamuru ticareti yapanların peşine düştü. Belediye Ekipleri, öğrencilerin ilk ara tatilinde fırsat kovalayan satıcılara göz açtırmadı. Buca’nın en büyük semt pazarı olan Şirinyer Pazarı’nda çocuk sağlığını büyük derecede tehdit eden slimeların satışının üç liradan gerçekleştiği haberini alan ekipler, harekete geçerek 100 adet ürünü toplattı. Bunun yanı sıra üretimi ve ticareti yasaklanan renkli oyun hamuru “slime”ların yeniden piyasaya çıkması kontrollerin arttırılmasını da beraberinde getirdi. Daha önce baskın yapılan ve ceza kesilen firmanın yeniden isim değiştirerek üretime başlamış olma ihtimali göz önünde bulundurularak, araştırma çalışmalarına devam ediliyor.
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan kılıç ise konuya ilişkin açıklamasında, hiçbir çocuğun ihmaller yüzünden hastalanmayı hak etmediğine vurgu yaptı. Yerel yönetimlerin bir görevinin de bu konularda hassasiyet göstermek, çocukların sağlığı için önlemler almak olduğunu dile getiren Başkan Kılıç,         “Biz bu denetimlerle sadece zararlı bir ürüne yönelik çalışma yapmıyoruz, aynı zamanda çocuklarımız, anne ve babaları için de bir farkındalık çalışması yürütmüş oluyoruz” diye konuştu. Çocukların sağlığının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Kılıç, çocukları mutlu etmek için alınan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı ve “Çocuk sağlığını hiçe sayanlara gönüllü denetleyiciler olalım, bu ürünlere rağbet göstermeyelim” uyarısında bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum