Sırbistan’da Konak rüzgarı esti

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ve uluslararası folklor yarışması olan “Srem Folk Fest”te Konak rüzgarı esti. 9-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festivalde Türkiye’yi temsil etmek için Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Sırbistan’a kültürümüzü taşıdı.

Sırbistan’da Konak rüzgarı esti

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ve uluslararası folklor yarışması olan “Srem Folk Fest”te Konak rüzgarı esti. 9-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festivalde Türkiye’yi temsil etmek için Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Sırbistan’a kültürümüzü taşıdı.

Sırbistan’da Konak rüzgarı esti
03 Eylül 2019 - 10:59


Dört kıtadan, toplam 16 ülke katılım gösterdiği festival, Sırbistan'ın Voyvodina Özerk Bölgesi'nde yer alan Sremska Mitrovica şehrinde gerçekleştirildi. Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun hem kostümleriyle hem de performanslarıyla büyük beğeni topladığı etkinlik, Uluslararası Folklor Festivalleri Ve Halk Sanatları Örgütleri Konseyi’nin (CIOFF) önderliğinde gerçekleşti.
Festivalde Konak Belediyesi Halkoyunları ekibi, Artvin, Kafkas ve Fethiye yörelerinin geleneksel oyunlarını sergiledi. Ayrıca Konak ekibi, Aşuk ile Maşuk ve semazen ritüeliyle de katılımcılara güzel dakikalar yaşattı.
BAŞKAN BATUR, EKİBİ MAKAMINDA AĞIRLADI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Sırbistan’dan gelen ekibi makamında ağırladı. Başarılarından dolayı ekibi tebrik eden Batur, “Türkiye’yi, İzmir’i ve İzmir’in kalbi Konak’ı dünya çapında bir organizasyonda temsil etmenin çok önemli. Başarılarınıza başarı katmak için destek olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Öncelikle bilen bilmeyen herkesin bu başarılı ekibin performansını görmesi için etkinlikler düzenleyerek, halkla daha çok bir araya gelmesini sağlayacağız. Bu güzel ekibi, eşsiz çalışmalarını ve görsel şöleni herkesin mutlaka görmesi lazım” dedi. Batur, dört kıtayı bir araya getiren bu büyük etkinlikte, Türkiye’yi ve Konak Belediyesi’ni temsil eden topluluğun eğitmeni Serhat Ekinci’yi ve ekibini bir kez daha tebrik etti ve “Ülkemizi ve değerlerimizi başarıyla temsil eden Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğumuzla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
KONAK EKİBİ ÖVGÜLERE DOYAMADI
Srem Folk Fest’e katılacak ülkelerin ekiplerinin, geçmişleri ve geçmiş başarıları göz önüne alınarak festivale davet edildiğini vurgulayan Serhat Ekinci konuyla alakalı şunları söyledi:
“Beş yıl aradan sonra uluslararası bir festivalde tekrar ülkemizi temsil etmek onur, mutluluk ve heyecan vericiydi. Bu çok özel festivalde ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir şekilde çalıştık ve bunun da karşılığını aldık. Kostümlerimiz ve performansımız çok beğenildi. Hem katılımcı ülkelerin ekipleri hem de izleyenler tarafından çok güzel övgüler aldık. Bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkürlerimizi sunuyoruz”
20 EKİP 16 ÜLKE
Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen festivale 16 ülkenin katılım gösterdiği bildirildi. Katılımcı ülkeler arasında Bosna Hersek, Bulgaristan, Mısır, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Macaristan, Meksika, Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, İspanya, Sırbistan ve Türkiye olduğu bilgisi verildi. 20 ekibin katıldığı festival, bu yıl Soyut Kültürel Mirası Koruma Festivali olma özelliğini de kazandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum