“Roman Şenliği” göz dolduracak

Karşıyakalılar “Roman Şenliği” ile unutulmaz eğlence yaşayacak. Roman kültürünün zenginliğini paylaşmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen “Roman Şenliği” için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

“Roman Şenliği” göz dolduracak

Karşıyakalılar “Roman Şenliği” ile unutulmaz eğlence yaşayacak. Roman kültürünün zenginliğini paylaşmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen “Roman Şenliği” için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

“Roman Şenliği” göz dolduracak
24 Eylül 2019 - 15:56

Geri sayımın başladığı “Roman Şenliği”nde konserler, dans gösterileri ve el emeği stantları ile kentte Roman havaları estirerek Bucalılara harika bir etkinlik gerçekleştirecek. Etkinlik Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlendi. “Roman Şöleni”ne katılmak isteyen vatandaşlar için ise Karşıyaka Belediyesi bir müjde verdi. Konuklar için etkinlik günü saat 18.30’da Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binası önünden ücretsiz araç kaldırılacak.
“Roman Şöleni” etkinliği 27 Eylül akşamı eğlenmek isteyen ziyaretçilerine Örnekköy Pazar Yeri’nde kapılarını açacak. Konuyla ilgili olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Doktor Cemil Tugay, “Kültürel çeşitliliğimizin çok değerli bir parçası olan Roman kökenli vatandaşlarımızın kentle daha fazla bütünleşmesini sağlamak istiyoruz. Roman kültürünü yaşatmamız ve doğru tanıtmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.
GRUP 35 VE BERGAMA TAYFA ZİRVEYİ YAŞATACAK
27 Eylül akşamı saat 19.00’da başlayacak olan “Roman Şöleni”, Karşıyaka Belediyesi ve Örnekköy Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği işbirliğiyle organize edildi. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği “Roman Şöleni” için, özel olarak hazırlanan ve graffitilerle süslenen alan yapıldı. Şölen, Karşıyaka Belediye Bandosu’nun harika tınılarıyla konuklarını karşılayarak başlayacak. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun ardından sahneye çıkacak olan Roman Ateşi Dans Grubu ise konuklara unutulmaz dakikalar yaşatacak. Şölen’in zirvesini ve eğlencenin doruğunu ise, Romanların tanınmış, Roman kültürünün bir simgesi haline gelmiş olan yerel müzik grupları, Grup 35 ile Bergama Tayfa, konserleriyle yapacak.
EL EMEĞİ ÜRÜNLER SATIŞA SUNULACAK
Konserlerle eğlencenin doruğunun yaşanacağı Şölen’de stantlarda kapılarını konuklarına açacak. Hasırcılık, çiçek süslemeciliği, sepetçilik ve kalaycılık gibi geleneksel meslekler tanıtılacağı stantlarda, el emeği göz nuru ürünler stant sahipleri tarafından satışa sunulacak. Ayrıca yiyecek stantları ve bölge esnafının tezgahları da konukları memnun etmek için mükemmel bir hizmet sunacak.
BAŞKAN TUGAY’DAN DAVET
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise tüm Karşıyakalılara seslenerek, herkesi şölene davet etti. Kültürel çeşitliliklerinin çok değerli bir parçası olan Roman kökenli vatandaşların kentle daha fazla bütünleşmesini sağlamak istediklerini vurgulayan Başkan Tugay, Roman kültürünü yaşatmaları ve doğru tanıtmaları gerektiğine inandıklarını belirtti. Bu amaçlarla gerçekleştirecekleri buluşmalarda, birkaç saat için de olsa dertleri, üzüntüleri unutup keyifli bir akşam geçireceklerini ifade eden Başkan tugay, “Acımızı paylaştığımız gibi, neşemizi de paylaşıp birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Herkesi 27 Eylül’de Örnekköy’e bekliyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum