“Milli Mücadele ruhunu yaşamayan kalmasın”

Buca Belediyesi, görme engelli vatandaşlara Braille alfabesiyle bastırılan Nutuk hediye etti.

“Milli Mücadele ruhunu yaşamayan kalmasın”

Buca Belediyesi, görme engelli vatandaşlara Braille alfabesiyle bastırılan Nutuk hediye etti.

“Milli Mücadele ruhunu yaşamayan kalmasın”
21 Ekim 2019 - 12:27

Milli Mücadele’nin 100’üncü yıldönümü için özel olarak gerçekleştirilen proje, Türkiye’den yoğun ilgi gördü.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Milli Mücadele ruhunu yaşamayan kalmasın” diye konuştu. Amaçlarının başta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu eşsiz yapıta erişmesi, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinin engel tanımadan gelecek nesillere ışık olması olarak açıklayan Başkan Kılıç, mutlu olduklarını ifade etti.
Türkiye tarafından büyük talep gören bu proje ile Başkan Kılıç yoğun tebrik mesajları aldı. Kılıç, Diyarbakır’dan İzmir’e binlerce engellinin mesajlarıyla duygu dolu anlar yaşadı.
Buca Belediyesi tarafından bastırılan, Milli Mücadele’nin 100 ‘üncü yılına özel olarak hazırlatılan Nutuk, geçtiğimiz İzmir Enternasyonel Fuarı’nda tanıtımı yapılmıştı. Özel Braille alfabesiyle hazırlanan Nutuk’a talebin çok olması Buca Belediye Başkanı Avukat Erhan Kılıç ve birçok kişiyi duygulandırdı. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’ndan gelen talep üzerine, incelenmek için özel basım Nutuk, belediye tarafından gönderildi. Buca Belediyesi ise sosyal medyadan telefonlara kadar pek çok mecrada bu özel basım kitaba sahip olmak isteyenlerin talebini yanıtsız bırakmadı. Tek tek bütün mesajlara cevap veren belediye, uzak kentlerdeki engellilere ise kargo ile ulaştırdı.
DİYARBAKIR’A KADAR ULAŞTI
Kendisi gibi engelli olan eşiyle birlikte sosyal medyadan yazdıkları mesaja Buca Belediyesi’nin kayıtsız kalmadığını belirten Diyarbakır’da, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği yapan görme engelli Ahmet Nursoy’da kendilerine kitap ulaştırıldığı için çok mutlu olduklarını söyledi. Nursoy, “Çok makbule geçti, teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Diyarbakır’dan İzmir’e selamlar” diye konuştu. Ayrıca Nursoy cümlelerine, Başkan Kılıç’ın sosyal medya hesabına yazdığı mesajdan kısa süre sonra kargonun geldiği bilgisini paylaştı.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise konu ile ilgili şu cümleleri kurdu:
“Bu çalışmayı Milli Mücadele ruhu yaşamayan kalmasın diyerek gerçekleştirdik. Herkesin başucu eseri olması gereken ve en karanlık dönemlerde bile aydınlık bir umut aşılayan Nutuk, görme engelli kardeşlerimize de ışık olsun istedik. Amacımız başta çocuk görme engelliler olmak üzere herkesin bu eşsiz başyapıta erişmesi, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinin engel tanımadan gelecek nesillere ışık olmasıydı, mutluyuz. Kitabı şimdiye kadar İzmir ve şehir dışından onlarca engelliye ulaştırdık. Sivil toplum kuruluşlarının taleplerini de karşıladık. Heyecan duyduğumuz daha çok proje var. Nutuk’un sağladığı motivasyonla bu örnek projelere devam edeceğiz. İlgi gösterenlere esas biz teşekkür ederiz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum