Menemen'in Tarihinde Görülmemiş Bir Yatırım!

Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen’in tarihinde görülmemiş bir yatırım programı içerisinde olduğunu söyledi.

Menemen'in Tarihinde Görülmemiş Bir Yatırım!

Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen’in tarihinde görülmemiş bir yatırım programı içerisinde olduğunu söyledi.

Menemen'in Tarihinde Görülmemiş Bir Yatırım!
09 Temmuz 2021 - 12:52

İlçelerine 3 yeni fakülte, bir yarı olimpik havuz, bir de gençlik merkezi kazandıracaklarını belirten Başkan Çelik, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ile uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyordu. Yaptığımız istişareler sonucu, Menemenimize kazandırılmak üzere Ziraat, Veterinerlik ve Eczacılık Fakülteleri için gerekli adımlar Menemen Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Aydın Pehlivan ile atıldı. AK Parti İzmir İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli’nin öncülüğünde ve Genel Başkan Yardımcımız İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ’ın destekleriyle inşallah projelerimizi bir an evvel ilçemize kazandıracağız” dedi.

BEREKETLİ TOPRAKLAR DAHA DA DEĞERLENECEK

Gerçekleştirecekleri projelerin çok bereketli topraklara sahip bulunan Menemen’in daha da değerlenmesini sağlayacağını vurgulayan Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, “Menemen, 220 bin dönüm arazisi olan, çiftçilik ve tarımın son derece düzenli yapıldığı bir ilçe. Hayvancılığın da ön planlı olduğu bir bölge iken maalesef ki şu ana kadar ne bir veterinerlik, ne de ziraat fakültesi açılmış. Dolayısıyla hem memleketimize hem de insanlığa daha iyi hizmet edebilmek ve iç işleyişimizin daha sağlam köklere dayanabilmesi için elbette ki kentimize yeni fakülteler kazandırmamız gerekiyordu. Bakırçay Havzası’na baktığımızda Kınık’tan Bergama’ya kadar uzanan bölge tarım ve hayvancılığın bereketli topraklarını içinde barındırır. O yüzden ilçemize kazandırılacak olan bu fakülte Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin de desteği ile bölgemizin değerine değer katacaktır. Sadece fakülteler de değil. Hizmet için durmuyoruz, durmayız da. Çünkü halk için mücadele ediyoruz. Belediyemiz son derece güzel çalışıyor. Yine Spor Bakanlığı’nda yaptığımız görüşmeler sonucunda 10 halı saha, 25 pota ve bir gençlik merkezinin dışında yeniden ilçemize yarı olimpik havuz ve bir tane daha gençlik merkezinin yapılmasının olurunu aldık. Bunlar da nereden baksan 30 ila 35 milyon değerinde bir yatırımın daha Menemen’e kazandırılması anlamına geliyor. Bizi izlemeye devam edin, çünkü Menemen 2023 ve 2024 yılında sadece İzmir’in değil, Ege’nin de parlayan yıldızı olacak. İlçemizin kapısını tamamen kent merkezin doğru açacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum