Melankoli ile “Yeniden Sinematek”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Yeniden Sinematek” gösterimlerini İzmirliler sabırsızlıkla bekliyor. “Yeniden Sinematek”in Aralık ayı temasını ise “Melankoli” oluşturuyor.

Melankoli ile “Yeniden Sinematek”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Yeniden Sinematek” gösterimlerini İzmirliler sabırsızlıkla bekliyor. “Yeniden Sinematek”in Aralık ayı temasını ise “Melankoli” oluşturuyor.

Melankoli ile “Yeniden Sinematek”
09 Aralık 2019 - 15:15

Aralık ayında “Melankoli” temasıyla seyirciyle buluşacak olan Yeniden Sinematek gösterimlerinde, “Bir Taşra Papazının Son Güncesi”, “Hiroşima Sevgilim” ve “Ateşle Oyun” filmleri seyirci karşısına çıkacak. Sanatseverlerin sabırsızlıkla beklediği Fransız yapımı filmler, Kültürpark İzmir Sanat’ın yanı sıra Selçuk, Seferihisar ve Aliağa’da Aralık ayı boyunca ücretsiz izlenebilecek.
ATEŞLE OYUN (LE FEU FOLLET)
Jacques Rigaut'un yaşamından esinlenilen Pierre Drieu La Rochelle'in romanına dayanan, Fransız drama filmi Ateşle Oyun (Le Feu Follet) 1963 yapım ve yönetmen koltuğunda Louis Malle oturuyor. 27 Aralık Cuma günü seyirci ile buluşturulacak filmde, alkol problemi yaşayan kahramanın başından geçenler aktarılıyor. Merak eden sanatseverler, 27 Aralık günü Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da Fransız drama filmini izleyebilir.
BİR TAŞRA PAPAZININ SON GÜNCESİ (JOURNAL D’UN CURÉ DE CAMPAGNE)
Yeniden Sinematek’in diğer bir gösterime girecek filmi ise “Bir Taşra Papazının Son Güncesi” (Journal D’un Curé de Campagne). “Bir Taşra Papazının Son Güncesi”nin yönetmen koltuğunda Robert Bresson oturuyor. Aynı zaman da filmin yazarı da olan Bresson filmde, taşrada yaşayan, bir yandan günlük hayatın zorluklarıyla uğraşırken diğer yandan kendi davranışlarını, inancını sorgulayan genç bir papazın öyküsünü seyirciyle buluşturuyor. Gerges Bernanos’un romanından uyarlanan film, 10 Aralık Salı günü saat 20.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Selçuk Kültür Merkezi ve Aliağa Kültür Merkezi’nde seyirciye beyaz perde de sunulacak. Film ayrıca, 11 Aralık Çarşamba günü İBB Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda, 13 Aralık Cuma Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da seyirciyle buluşacak.
HİROŞİMA SEVGİLİM (HİROSHİMA MON AMOUR)
Marguerite Duras tarafından kaleme alınan “Hiroşima Sevgilim”in (Hiroshima Mon Amour) yönetmen koltuğunda Alain Resnais oturuyor. Hiroşima’ya atılan bombanın ardından barışla ilgili bir filmde oynayan Fransız kadın oyuncunun, Hiroşima’da kalan Japon mimar ile ilişkisini anlatan film, Fransız Sineması’nın baş yapıtları arasında yer alıyor. Anıla ve unutulanlar üzerine çekilen bu harika film, 20 Aralık Cuma Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da, 24 Aralık Salı İBB Selçuk Kültür Merkezi ve Aliağa Kültür Merkezi’nde, 25 Aralık Çarşamba İBB Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum