Manga'dan destek

İZFAŞ tarafından bu yıl 88’incisi gerçekleştirilen İzmir Enternasyonel Fuarı bu kez İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümüne ev sahipliği yaptı.

Manga'dan destek

İZFAŞ tarafından bu yıl 88’incisi gerçekleştirilen İzmir Enternasyonel Fuarı bu kez İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümüne ev sahipliği yaptı.

Manga'dan destek
11 Eylül 2019 - 10:05

Tüm gün İzmir’in dört bir yanında süren etkinliklerin son durağı Kültürpark oldu. Yoğun ilginin olduğu kurtuluş günü kutlamaları, “Cumhuriyetin Fuarı”nda tarihe yazılacak anlara sahne oldu. Gün boyu coşkuyla devam eden kutlamaların son durağı olan İzmir Enternasyonel Fuarı’nda sabaha kadar süren konserler gerçekleşti.  İzmirliler ve İzmir Fuarı’nın ziyaretçileri zafer duygusunu doya doya yaşadı.

Rock&More’da sahne alan Manga grubu İzmirlilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Grup solisti Ferman Akgül, “Bu gece İzmir’in kutlaması” diyerek, fuardaki 9 Eylül kutlamalarına ve orman yangınlarına sağladığı destekten bahsetti. Kendilerini davet ettiği için İzmir’e teşekkür edern Akgül, Bizi davet ettiğin için teşekkürler İzmir. Bugün çok önemli bir şey yapıyoruz. Hem 9 Eylül’ü kutluyoruz hem de buraya giriş ücreti olarak verdiğimiz gelirlerle doğaya bir parça da olsa katkı sağlıyoruz. Verdiğimiz zararları affettirmek uzun zaman alacak ama en azından hiçbir şey yapmamaktan iyidir” dedi ve bu etkinliği organize eden herkese teşekkürlerini sundu.
 
MOGAMBO’DA ADRİAN RÜZGARI ESTİ
İzmir Enternasyonel Fuarı’nın Mogambo sahnesinde ise Türkiye’nin özgür müzik dalında başarılı eserler veren Cem Adrian vardı. Konser ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Hayranlarının akın ettiği konserde Cem Adrian, İzmir Fuarı’nın kendisinin gördüğü ilk fuar olarak belirterek, “Bende yeri başkadır. İzmir’in kurtuluş gününde bu fuarda pek çok sanatçı ile beraber bir şeyler yapıyor olmak da ayrı güzel” dedi. Adrian ayrıca, herkesin ortak amacının ve durduğu yerin belli olduğunu söyleyerek, “Çok daha güzel yarınlar için şimdi her birlikte söyleyeceğiz” diye konuştu. Adrian, seslendirdiği parçalarla İzmirlilere ve fuar ziyaretçilerine harika bir müzik şöleni yaşattı.
 
KÜLTÜRPARK’TA DEV KONSER
Bu sene 88’incisi düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı’na ise “Orman Konseri” damga vurdu. İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp yaklaşık beş bin hektarlık alanı küle çeviren orman yangının yaralarının sarılması ve dayanışma için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen “İzmir Tek Yürek Orman Konseri” birbirinden değerli sanatçılarla sabah kadar ziyaretçilerini eğlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’inde katıldığı konserde, Anıl Piyancı, Hayko Cepkin, Edis, Haluk Levent, Serap Yağız, Gripin, Halil Sezai, Gazapizm, Oğuzhan Uğur, Niyazi Koyuncu sahne aldı. Kutlamaların geç saatlere kadar sürdüğü Fuar’da, etkinliklere ve kutlamalara giriş 10 TL oldu. Elde edilen gelir ile ormanların yaraları sarılacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum