Kum zambakları için harekete geçildi

Efes Selçuk Belediyesi, kum zambaklarını korumak harekete geçti. Belediye, “Efes’in Kum Zambakları Beyaz Kalsın” projesine destek verdi.

Kum zambakları için harekete geçildi

Efes Selçuk Belediyesi, kum zambaklarını korumak harekete geçti. Belediye, “Efes’in Kum Zambakları Beyaz Kalsın” projesine destek verdi.

Kum zambakları için harekete geçildi
26 Ekim 2019 - 13:12

Pamucak’ta, hem biyolojik hem de görsel açıdan önem arz eden kum zambaklarının azalmakta olan sayılarına çözüm için Selçuk Belediyesi, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği ile iş birliğine adım attı.
EKİM AYI MECLİS GÜNDEMİYDİ
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından hazırlanan proje Ekim Ayı Efes Selçuk Belediye Meclisi’nde görüşülmüştü. Meclisten çıkan kararla, belediyenin projeye iştirakçi olarak katılması karar verilmişti. Ayrıca kararda, ortak hizmet projesinin imzalanması için Başkan Sengel yetkilendirilmişti.
“EFES SELÇUK BELEDİYESİ OLARAK DESTEKÇİLERİ OLACAĞIZ”
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Efes’in Kum Zambakları Beyaz Kalsın" Projesi hakkında bilgi verdi. Efes Selçuk’un Pamucak kıyılarında doğal olarak yetişen Kum zambaklarının tehdit altında olduğunu bir süredir üzülerek takip ettiklerini belirten Başkan Sengel, konu ile ilgili olarak Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği tarafından hazırlanan projenin belediye olarak destekçisi olacaklarının müjdesini verdi. Projenin Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Şubesi tarafından kabulünün ardından geniş çaplı farkındalık çalışmalarına imza atacaklarının haberini veren Sengel, Efes Selçuk Belediyesi’nin çevre ile ilgili farkındalığına dikkat çekti. Kum zambaklarının sayılarındaki azalmanın uzun süredir gündemde olan bir konu olduğunu ve bu azalmanın sebebinin Pamucak Sahili’ndeki gerçekleştirilen rekreasyonel faaliyetlere bağlamanın mümkünlüğünden bahseden Sengel, bu durumun tatilciler tarafından yoğun ilgi gören Pamucak Sahili’nde tüm Selçukluların daha bilinçli olması gerektiğinin altını çiziyor oluşuna vurgu yaptı.
Sengel konuşmasının devamında, kum zambaklarının doğal olarak yetişen monotipik alt türü olmayan bir bitki olduğuna değindi. Bu açıdan bakıldığında kum zambaklarının Efes Selçuk’ta biyolojik bir zenginliğe sahip olduğunu önemle belirten Sengel, “Biz de bu zenginliği korumalıyız” dedi.
Proje kapsamında, Pamucak sahilleri kumullarında doğal olarak yetişen kum zambaklarının korunması için turizm sektörünün bölgedeki temsilcilerini, bölge halkını ve turistleri kapsayan farkındalık çalışmalarıyla, sayılarındaki azalma önlenerek, korunması hedefleniyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum