Kültürpark’ta PASTART İZMİR

İzmir’in Kültürpark’ı, üç bin metre uzunluğunda “Dünya’nın En Büyük Pastası”nın hazırlanacağı uluslararası çapta dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak.  PASTART İZMİR- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali ile dünyanın dört bir yanından pasta şefleri ve ustaları Kültürpark’ta bir araya gelecek.

Kültürpark’ta PASTART İZMİR

İzmir’in Kültürpark’ı, üç bin metre uzunluğunda “Dünya’nın En Büyük Pastası”nın hazırlanacağı uluslararası çapta dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak.  PASTART İZMİR- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali ile dünyanın dört bir yanından pasta şefleri ve ustaları Kültürpark’ta bir araya gelecek.

Kültürpark’ta PASTART İZMİR
21 Eylül 2019 - 11:53

27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliğe, 10 ülkeden bin 500’ü aşkın pasta şefi ve ustası katılım gösterecek. Dünyanın pastacılarının İzmir Kültürpark’ta buluşacağı etkinlikte yerli ve yabancı pasta ustaları ve şefleri olacak. Festival kapsamında üç bin metre uzunluğundaki devasa pasta ile rekor kırılmaya çalışılacak. Festivalde, tadımlar, tanıtımlar, söyleşiler ve atölyeler yer alacak. 27-29 Eylül tarihleri arasında kapılarını meraklılarına açmaya hazırlanan PASTART İZMİR, çeşitli etkinlikleriyle ziyaretçilerine güzel dakikalar yaşatacak. 
Festival halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek. Sosyal sorumluluk faaliyeti ise ödüllü ELELE Cafe projesi ile, Anadolu Otizm Vakfı gerçekleştirecek. Festivalin üç bin metrelik devasa rekor pastasının bitişini ise Otizmli bireyler muazzam hünerleriyle tamamlayacak.
Üç gün sürecek olan PASTART İZMİR Festivali’nin koordinatörlüğünü ise TAKOPAN üstlenirken, Polen, Vizyon, Vizyon Select, Crystal Endüstriyel ise sponsorluğunu yapacak. Uluslararası Pastacılık Kupası, Reyhan Pastanesi’nin sponsorluğunda gerçekleşirken, Kupa’ya 10 ülkeden 20 yarışmacı şef ile 10 jüri şef katılım gösterecek. PASTART Seminerleri ise Bravo Pastanesi sponsorluğunda, Nejat Yentürk’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Seminerler yemek tarihçileri ve araştırmacıları, yurt içi ve yurt dışından şefleri buluşturacak. Azerbaycan’dan Tahir Emiraslanov, Yunanistan’dan KostasAntoniadis katılım gösterirken ayrıca Nevin Halıcı, Priscilla Mary Işın, Nihal Kadıoğlu Çevik, Ahmet Örs, Ragıp Güzelbey de seminerlerde olacak.
Kültürpark geneline kurulacak olan özel bir stantta, üç kilometrelik Festival Pastası yapılması amaçlanırken, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası üyeleri ve festival katılımcılarının birlikte tamamlayacağı pasta ile dünya rekoru kırılması hedefleniyor. Festival Pastası için Bin 500’ü aşkın pasta şefi ve 500’e yakın pastane birlikte mücadele verecek.
İzmir’in lezzetlerini üreten herkesin, festivalde olacağının haberini veren İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esenise, “Pastacılar,  lokmacılar, boyozcular, gevrekçiler, şekerciler, dondurmacılar, börekçiler, gözlemeciler…” diyerek, Tezcan Un sponsorluğunda Gevrek Sokağı’nın, Tekbaş Un sponsorluğunda ise Boyoz Sokağı’nın PASTART İZMİR’in pastacılık etkinlikleri kadar ilgi göreceğini belirtti.
Amaçlarının, Türk Mutfağı’nın en güçlü olduğu alanlardan biri, unlu mamullerdeki lezzet zenginliğini bir kutlama ile kanıtlamak ve ihraç ürünleri yelpazesine taşımak olduğunu bildiren Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ise festivale bu yıl bir milyon ziyaretçinin katılım göstermesini hedeflediklerini vurguladı. Türkiye’nin 81 ilinde 104 ihtisas odası ve 130 bini aşkın işletme ile sektörün, Türkiye’deki Anayasal yetki ve sorumluluk sahibi en büyük esnaf temsilcisi olan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun tedarikçi firmalarıyla birlikte bir büyük aile olduğuna önemle dikkat çeken Yenice, ekonomik değeri 65 milyar dolara ulaşan sektörün artık ihracata yönelen bir vizyona sahip olması gerektiğini belirtti.   
İzmir’i seçmelerinin nedenini ise festivalin temel özelliği ile bütünleşmesi; Türk mutfağının modern kanadı pastacılık ile geleneksel kanadı tatlıcılığını birlikte sunacaklarını ifade eden Yenice, “İzmir’in bu konuda en uygun il olduğunu düşünüyoruz. 1 milyon ziyaretçi hedefliyoruz.  İzmir ve çevre illerden vatandaşlarımızın festivalimize yoğun ilgi göstereceğini umut ediyoruz” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum