Kenti ortak akılla yönetmeliyiz

İzmir'in en büyük sorunlarından biri de ulaşım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu soruna çözüm bulmak için heyeti ile birlikte halkla "İzmir Buluşmaları" adı altında bir araya geldi. İzmir için planlanan projelerini anlattı. Toplantı sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı. Gündem de yangında vardı.

Kenti ortak akılla yönetmeliyiz

İzmir'in en büyük sorunlarından biri de ulaşım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu soruna çözüm bulmak için heyeti ile birlikte halkla "İzmir Buluşmaları" adı altında bir araya geldi. İzmir için planlanan projelerini anlattı. Toplantı sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı. Gündem de yangında vardı.

Kenti ortak akılla yönetmeliyiz
23 Ağustos 2019 - 13:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başlattığı  üçüncüsü düzenlenen "İzmir Buluşmaları" Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde  gerçekleşti. Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımla ilgili birimlerde görev yapan bürokratları da eşlik etti. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı buluşmanın bu seferki konu başlığı "Ulaşım ve Toplu Taşıma" oldu. Üçbuçuk saat süren toplantıda katılımcılar, ulaşımla ilgili sorun, öneri ve düşüncelerini Başkan Soyer ile paylaştı. Katılımcıları dinleyen ve sorularına yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, demokrasinin sadece beş yılda bir sandığa gitmek olmadığını belirtirken sözlerine "Bir kentin ortak akılla yönetilmesi, kentle ilgili kararların birlikte alınması çok önemli. Dilerim ki bu toplantılarımız tüm Türkiye'ye ilham versin, örnek olsun" diye devam etti.
 Soyer, ulaşımda özellikle Alsancak Garı önünde ki trafiği azaltmak amacıyla yer altına alınacağından söz etti. Alsancak’ta başlayan önerilerin ardından kentte  bisiklet kullanımını halka aşılamak  ve yaygınlaştırmayı ikinci hedef olarak belirlediklerini söyledi. Başkan Soyer, bisiklet aparatı olan toplu taşıma araçlarının sayısının arttırılması yönünde gelen talep üzerine, "Aparat olan araç sayısı 60 taneydi. 236 tane yeni alındı. 296 adet aparat olacak. 26 Ağustos’tan itibaren de katlanabilir bisiklet kullanan İzmirliler otobüslere binebilecek” dedi.
Bir çok yenilikten söz konusu
Soyer bir başka yenilik olarak  tüm duraklara vatandaşların otobüslerin geçtiği durakları görebileceği haritalar ve beklediği hattın kaç dakika sonra geleceğini takip edebileceği sistemler kurulacağını ve aktarma merkezlerinin hepsine tuvalet koyulacağını katılımcılar ile paylaştı. Başkan Soyer, bir diğer sıkıntı olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin ulaşım sıkıntısına çözüm olarak "İçiniz rahat olsun. Yeni eğitim döneminde ulaşım probleminiz kalmayacak. Ulaşımla ilgili öğrenciler için hazırladığımız sürprizler var. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız” dedi.
Kent için atılan her adımın halkla birlikte ortak akılla yönetmenin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir Buluşmaları adıyla yapmaya başladığımız toplantılar Türkiye’ye ilham versin, örnek olsun. Demokrasi beş yılda bir sandığa gitmek demek değildir. Kentlilik bilincini oluşturmak için, kentle ilgili kafa yormalı, birlikte fikir üretmeliyiz. Bu toplantılar bunun kanallarını açmaya yarıyor. Kentle ilgili uygulama yapan mekanizmalara vatandaşların katkı vermesini sağlayan toplantılar oluyor. Kültürpark ve tarımla ilgili yaptık, her seferinde çok iyi niyetli değerlendirmeler edindik. Çok verimli toplantılar oldu” dedi.
Gündemde yangında vardı
 Toplantının bir diğer konusu ise geçtiğimiz hafta kentin Karabağlar ilçesinde başlayan rüzgar ile büyüyen yangın vardı. Başkan Soyer, yanan alanın 500 hektar değil, yapılan tespitlere göre 5 bin hektarın üzerinde olduğunu belirtti. Yanan alanların imara açılmayacağı sözünü veren Başkan Soyer,"İzmir ciğerlerini kaybetti. Şimdi Ege Orman Vakfı bir bağış kampanyası başlattı. Ama mesele sadece fidan dikmekten ibaret değil. Dikilecek ağacın türünden, onun korunmasına, vatandaşların ona sahip çıkma bilincine, eğitimine kadar birçok alanda adım atılması gerekiyor. Lütfen fikirlerinizi bizimle paylaşın demiştik. Çok önemli tavsiyeler geldi. Heyecan verici olan şu ki; İzmirli olağanüstü bir hassasiyet taşıyor" dedi.
 “İzmir küllerinden doğacak”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir sonraki toplantının konusu ormanlar için yapılması gerekenler olarak belirlerken ve  tüm İzmirlileri  30 Ağustos’ta ormanlar için başlatılan "İzmir Küllerinden Doğacak" kampanyasına davet etti ve “30 Ağustos günü yanan alanda bir yangın buluşması yapma kararı aldık. İstiyoruz ki orada bize yazılı gelen mesajlar dışında sözlü olarak düşüncesini ifade etmek isteyen vatandaşlarımız kendilerini ifade etsinler. Ardından İzmir Büyükşehir Meclisi olarak olağanüstü bir şekilde toplanma kararı aldık. Oradan gelen önerileri ve bizim olgunlaştırdığımız düşünceleri karar haline getireceğiz ve Valiliğe götüreceğiz. Tüm İzmirlilerin düşüncelerini en büyük karar alma organı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde değerlendireceğiz. İzmir’in geleceğiyle ilgili kararlar alacağız. 30 Ağustos’u iple çekiyoruz. O meydanda İzmir’in geleceğini etkileyecek kararları birlikte almak istiyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum