Kente ve değerlerine sahip çıkacağız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, son günlerde kentin gündeminde tartışılmakta olan Pasaport’ta yapılacak gökdelene karşı olduğunu vurgulayarak, kent estetiği ve kent değerlerini savunduklarını söyledi.

Kente ve değerlerine sahip çıkacağız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, son günlerde kentin gündeminde tartışılmakta olan Pasaport’ta yapılacak gökdelene karşı olduğunu vurgulayarak, kent estetiği ve kent değerlerini savunduklarını söyledi.

Kente ve değerlerine sahip çıkacağız
02 Ocak 2020 - 23:30

Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündeme gelen gökdelen  konusunda kararlı tutumunu sürdüren Batur, “Kente ve değerlerine sahip çıkacağız; vatandaşımız bizi bu konuda görevlendirdi. Özellikle bu bina kentin en önemli yapısının önüne geçiyor. Kadifekale eteklerinde 20 bin kişilik antik tiyatro çalışması var. Konak, her önüne gelenin binasını istediği yükseklikte yapacağı bir yer değil. Bizim savunduğumuz şey kent estetiği, kent değerleridir. Belli bölgelerde yüksek binalara karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Kanun, yönetmelik ne diyorsa onu uyguluyoruz. Ve ben bunu yapmak için, bu kenti korumak için bu görevdeyim.”
Konak Belediyesi Meclisi’nde Pasaport’ta inşa edilmesi düşünülen ancak kamuoyunda büyük tartışma ve tepki yaratan gökdelenin kent siluetine yapacağı etkinin, belediye bünyesinde görev yapan Mimari Estetik Komisyonunda yeniden değerlendirilmesi ile ilgili karar oy birliği ile kabul edildi.
Geçtiğimiz Mayıs ayında oluşturulan ve yeni yılda aktif olarak görev yapacak olan Mimari Estetik Komisyonu hakkında bilgi veren Batur, “Bizim kurduğumuz bir Mimari Estetik komisyonumuz var. Bu komisyon kent estetiğine, kent siluetine aykırı yapıları önceden görüşerek kentin değer kaybını engelleyecek. Bu komisyon sadece şu anda konuşulan gökdelen için değil, budan sonraki yapılar için de görev yapacak. Biz bu komisyona, şehir plancılarını, peyzaj mimarlarını, meslek odalarını ve ilgili kurum ve kurulları da çağırmak niyetindeyiz. Biz Konak Belediyesi olarak kenti koruma noktasında çaba sürfeden oda ve kurumlarla çalışacağız.”dedi.
Konak Belediyesi Ocak ayı birinci olağan toplantısında belediyeye tahsis edilen alanlar ve hizmete girecek tesisler de gündeme geldi.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  Tarım ve Orman Bakanlığından talep etikleri Aydın Ertan Rekreasyon Alanı’nın tahsisinin 31 Aralık’ta onaylandığını söyledi. Başkan Batur, rekreasyon alanının bir an önce hizmete alınabilmesi için belediyenin ilgili müdürlüklerine de talimat verdi. Batur, Yeşildere’deki futbol sahası, Kemer İstasyonundaki istasyon binası ve eski gümrük binasının da belediyeye tahsis edildiğini belirterek katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni yılda birbiri ardına gerçekleşecek tesis ve merkez açılışlarına dikkat çekerek Toros Pazaryerinin Ocak ayı sonunda hizmete gireceğini söyledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum