Karşıyaka Çarşı kırmızı-beyaza boyandı

Karşıyakalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 97. Yıl dönümünde “Cumhuriyete Giden Yolda” başlıklı söyleşisiyle kutladı ve çarşının kırmızı-beyaza boyadı.

Karşıyaka Çarşı kırmızı-beyaza boyandı

Karşıyakalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 97. Yıl dönümünde “Cumhuriyete Giden Yolda” başlıklı söyleşisiyle kutladı ve çarşının kırmızı-beyaza boyadı.

Karşıyaka Çarşı kırmızı-beyaza boyandı
31 Ağustos 2019 - 21:35

Karşıyaka Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi ile gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde, Karşıyaka Belediye Başkanı Doktor Cemil Tugay, “30 Ağustos, ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık yolunu açan, ezilenlerin dünyasına esin ve cesaret veren eşsiz bir zaferdir. 97. yılında, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kadınıyla erkeğiyle bu destanı yazan atalarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi. 
KARŞIYAKALILAR SAYGI VE MİNNETLE ANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutlayan Karşıyakalılar, başlangıçta gerçekleşen söyleşi ve kortejin ardından kutlu zaferi, konser eğlencesiyle devam ettirdi. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın sahne aldığı etkinlikte, Karşıyakalılar tek yürek tek ses oldu ve başta Ulu Önder Mustafa Kemal olmak üzere, mücadele arkadaşlarını sonsuz sevgi, saygı ve minnetle andı.

MEHMETEFENDİOĞLU’NDAN TARİHİ YOLCULUK
Program kapsamında hazırlanan “Cumhuriyet’e Giden Yolda- 30 Ağustos’un Anlamı” adlı söyleşisi, Karşıyakalılar ve İzmirliler için çok önemli yeri olan, Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nin bahçesinde gerçekleştirildi. Söyleşide, Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu, milli mücadele ruhuyla kazanılan büyük zaferi anlatarak, dinleyicileri tarihte yolculuğa çıkardı,
Söyleşi sonrasında gerçekleşen kortejde, Karşıyakalılar, Karşıyaka Çarşı’yı kırmızı-beyaza boyadı. Vatandaşlar tarafından yoğun katılımın gerçekleştiği kortej, Karşıyaka IZBAN önünden başlayarak, Karşıyaka İskelesi’nin önünde son buldu. Her yaştan binlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısının katılım gösterdiği yürüşte, Karşıyakalılar ellerinde Türk Bayrakları ile Çarşı boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlara Karşıyaka Belediye Bandosu eşlik etti. Çevre apartmanlardaki vatandaşlar ve esnaflar da bu kutlu zaferin coşku ve heyecanına ortaklık etti.
KARŞIYAKALILAR ZAFERİ KONSERLE KUTLADI
Karşıyakalıların büyük ilgi ve heyecanla katılım gösterdiği program gün sonunda konser etkinliğiyle son buldu. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) tarafından gerçekleştirilen 30 Ağustos özel konseri Mavibahçe’de sahnelendi. Şölen havasında geçen gecede, konser şefliğini Şef Rengim Gökmen’in yönetirken, İzmir Operası Solisti ve KODA Sanat Danışmanı Teyfik Rodos da sahne aldı. Konser boyunca Karşıyakalılar klasik müzik eserlerinin yanı sıra, hep bir ağızdan zafer türküleri söyleyerek unutulmaz bir zafer kutlaması gerçekleştirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum