İzmirlilere 9 Eylül’de “Orman Konseri”

Ağustos ayında İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve büyük bir alanı etkisi altına alıp koca bir araziyi küle çeviren büyük orman yangının yaralarının sarılması için birçok siyasi ve sanatçı seferber olmuştu.

İzmirlilere 9 Eylül’de “Orman Konseri”

Ağustos ayında İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve büyük bir alanı etkisi altına alıp koca bir araziyi küle çeviren büyük orman yangının yaralarının sarılması için birçok siyasi ve sanatçı seferber olmuştu.

İzmirlilere 9 Eylül’de “Orman Konseri”
05 Eylül 2019 - 17:22

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kendi hakimiyeti altında gerçekleşen bu duruma kayıtsız kalmayıp, 9 Eylül İzmir’in kurtuluş gününde bir proje gerçekleştireceğinin haberini vermişti. Proje kapsamında “Orman Konseri” düzenleyeceğinin bildiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve yaraların sarılması için birçok sanatçıya teklif götürmüştü. 9 Eylül “Orman Konseri”ne sayılı günler kaldı. İzmirliler 9 Eylül’de hem kurtuluşu kutlayacak hem de dayanışma ve farkındalık yaratacak konserde birbirinden farklı tarzlardaki sanatçılarla eğlenceli vakitler geçirecek. Birçok sanatçının sahne performansı sergileyeceği gece de sanatçılar konser bedeli almayacak. İzmir Enternasyonel Fuarı ile aynı zaman denk gelen konsere katılım göstermek isteyenlerin, Fuar’a girişi 10 TL bedelinde gerçekleşecek. Konser geliri İzmir ormanlarının korunması için kullanılacak.
 
18 Ağustos Pazar günü Karabağlar’da başlayan daha sonra Menderes ve Seferihisar bölgesine yayılan ve 5 bin hektardan daha fazla bir orman alanını etkilediği belirtilen yangının yaralarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirliler birlikte sarıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İzmir ormanlarının korunması hedeflenen “Orman Konseri” proje kapsamında yapılacak etkinliklerden sadece bir tanesi olduğu bildirildi. Elde edilen gelir, İzmir ormanlarının korunması, bir daha böyle bir duruma mahal verilmemesi ve tahribatın giderilmesi için yapılacak çalışmalarda kullanılacak.
 
9 Eylül’de saat 18.30’da başlayacak olan konserin açılış sahnesini rap müziğin efsane ismi “Heyecanı Yok” parçasıyla dillerden düşmeyen Gazapizm yapacak. Dinleyiciler ardından sahnede Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur’u görecekler. Devamında pop müziğin önde gelen isimlerinden, hayranlıkla dinlenilen Edis sahneyi alacak. Kendine özgü tarzıyla, sempatik tavırlarıyla Halil Sezai, Edis’ten sonra hayranlarına kavuşacak. Konserin son isimleri ise rock müziğin başarılı isimleri, Gripin, Hayko Cepkin ve Haluk Levent olacak. İzmirlilere muazzam sahne performanslarıyla unutulmayacak gece yaşatacak sanatçılar dayanışma konserlerinden para almayacaklar.
 
İzmir’de yaşanan yangın felaketi sonrasında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin, verilerini esas alarak yaptığı hesaplamalara göre yaklaşık 5 bin hektarlık orman alanı etkilendiği ve on binlerce canlının hayatının küle dönüştüğü bilgisi verildi. Beş bin hektarlık değer ise yaklaşık iki Balçova ilçesi veya Karşıyaka büyüklüğünde bir orman alanı olduğu ortaya çıktı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum