İzmirliler “Fuardayız”

İzmir Enternasyonel Fuarı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 88’incisi gerçekleşecek olan İzmir Fuarı 6-15 Eylül tarihleri arasında ilgililerine kapılarını açacak.

İzmirliler “Fuardayız”

İzmir Enternasyonel Fuarı hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 88’incisi gerçekleşecek olan İzmir Fuarı 6-15 Eylül tarihleri arasında ilgililerine kapılarını açacak.

İzmirliler “Fuardayız”
05 Eylül 2019 - 12:50

AÇILIŞTA SOYER’E İMAMOĞLU EŞLİK EDECEK
Türkiye’nin farklı ve çeşitli sektör ile ülkelerini bir araya getiren ilk ve tek genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonel Fuarı’na geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar kapsamında çeşitli etkinlikler ve farklı sektörlerin stantları fuarda kendini gösterecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, stantların sergileneceği holler, Fuar’a özel “sokaklar” ve her sene dinleyicilere unutulmaz dakikalar yaşatan Çim Konserleri Sahnesi açılışa hazır bir şekilde meraklılarını bekliyor. Bu yıl ilk defa İstanbul’un Onur Konuğu İl olarak katılacağı fuarın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik edecek. Açılış 6 Eylül 2019 Cuma günü Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda büyük bir şölenle gerçekleşecek.
BELEDİYE SOKAĞI YİNE ÇOK CANLI OLACAK
İçeriğinde Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerinin anlatılmasıyla birlikte İzmir’i tanıtan çeşitli etkinliklerin de sergileneceği “belediye sokağı” bu yıl da ziyaretçilerini memnun edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Belediye sokağı” hollerin yanında yer alacak. Her yıl “belediye sokağı” içinde bulunan ve minik ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatan Metro simülasyonu bu yıl miniklere sürpriz ödüller verecek.
Ayrıca 88. Enternasyonel Fuarı’nda, çocukların hangi spor dallarında daha yetenekli olduğunu öğrenebileceği “Sportif yetenek ölçüm alanı”, tehlikedeki canlıları ya da zarar görmek üzere olan alanları yangından kurtarmanın ne kadar zor olduğunu yaşatan “İtfaiye simülasyonu”, insanı ve doğayı bir araya getiren “Bostan alanı”, özel gözlükleri takarak yerlerinden kımıldamadan İzmir’in her yerini gezebilme imkanı yaratan “İzmir’i geziyorum” etkinliği yer alacak.
Her yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi standında kurulan kültür sahnesi, bu yılda mini konser ve dans gösterilerinin yanında ziyaretçilerinin unutulmaz söyleşilere tanıklık etmesine neden olacak. Katılımcılar kültür sahnesinde İzmir kültürünü ve diğer yerel kültürleri keyifli dakikalarla öğrenecek. “306 Derece İzmir” uygulaması ise ziyaretçileri İzmir’in Bostanlı’sından Bergama’sına, Balçova’sından Karaburun’una keyifli bir gezintiye çıkaracak. Maket üstünde bulunan stereoskopik gözlüklerden bakan ziyaretçiler muazzam bir “gemi yolculuğu”na çıkacak ve gemi maketi tasarım alanı katılımcıları, kah Bergama Vapuru’nda kah gece baykuş yolculuğunda hissettirecek.  88’incisi gerçekleşecek olan İzmir Fuarı’nda bu yıl da “BİSİM alanı” unutulmadı. Ziyaretçiler BİSİM alanında bir yandan pedal basarken diğer taraftan VR gözlüklerle İzmir’in en güzel bisiklet parkurlarında geziniyormuş hissini yaşayacak. Ziyaretçiler bunların yanında "İzmir fotoğraf hatırası” standında, istedikleri manzara fotoğrafının önüne geçerek, İzmir’in en güzel manzarasında çekiliyormuşçasına poz verecek ve fotoğraflar belediye tarafından hediye edilecek.

Fuar’da Atatürk unutulmadı
Bu alanda ziyaretçiler Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana çekilmiş fotoğrafı olma imkanı yakalayacak. Fotoğraflar İzmir Büyükşehir Belediyesi hatırası olarak ziyaretçilere hediye edilecek. “9 Eylül Standı” ile ziyaretçiler bir başka Mustafa Kemal Atatürk hasretini geiderecek. Atatürk’ün İzmir’de geçirdiği günlerden derlenen fotoğrafları, alanda kurulan büyük dijital kitap sayesinde ziyaretçilere duygusal anlar yaşatacak.

Haber: Seray Açar
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum