İzmirliler 9 Eylül’ü doyasıya kutlayacak

İzmir’in kurtuluşu bu yılda coşkuyla kutlanacak. 9 Eylül Pazartesi sabahı 09.00’da başlayacak ve tüm gün boyunca devam edecek olan etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Etkinlikler Zafer Yürüyüşü ile başlayacak.

İzmirliler 9 Eylül’ü doyasıya kutlayacak

İzmir’in kurtuluşu bu yılda coşkuyla kutlanacak. 9 Eylül Pazartesi sabahı 09.00’da başlayacak ve tüm gün boyunca devam edecek olan etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Etkinlikler Zafer Yürüyüşü ile başlayacak.

İzmirliler 9 Eylül’ü doyasıya kutlayacak
05 Eylül 2019 - 13:38

350 metrelik dev bayrağın taşınacağı geleneksel Zafer Yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler gün boyu devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin işgalden kurtuluşunun 97'inci yıldönümünde birbirinden renkli görüntülerle zafer heyecanını İzmirlilerle paylaşacak. Etkinlikler içinde Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün nefes kesen gösterileri de kendini gösterecek. On binlerce İzmirlinin katılması beklenen etkinlikler Fener Alayı yürüyüşü ve orman yangınıyla mücadele etmek için destek veren sanatçıların dayanışma konserleriyle sonlanacak.
9 Eylül Pazar sabahı 09.00’da Zafer Yürüyüşü ile başlayacak olan etkinliklerin başlangıç noktası Basmane Karakolu olarak belirlendi. Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddelerini takip edecek İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıyacağı Zafer Yürüyüşü, Basmane Karakolu önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Zafer yürüyüşü sonrasında etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam edecek ve sunum saat 10.00’da gerçekleştirilerek, katılımcılarla birlikte bayrak töreni için Hükümet Konağı’na gidilecek.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan İZFES konseri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ve Ritim Topluluğu Harmandalı gösterisi, İBB Çok Sesli Çocuk Korosu, İBB Halk Dansları ve Ritim Topluluğu Ritim Davul şovu gösterileri ise 11.15’te başlayacak.
 
İZMİR SEMALARINDA NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER OLACAK
Her yıl Zafer kutlamalarında kendini gösteren Solo Türk ve Türk Yıldızları hava gösterileri bu yılda katılımcılara unutulmaz nefes kesen bir şov sergileyecek. Saat 17.00’de Süvari Birlikleri’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na gerçekleştireceği yürüyüşten sonra vatandaşların tanık olacağı şov ile 9 Eylül coşkusu semalarda yükselecek.
 
KORDON KIRMIZIYA BOYANACAK
Kurtuluş Zaferi kutlamaları finali fener alayıyla yapacak. 20.30’da gerçekleşecek olan fener alayında İzmirliler kırmızı beyaz ay yıldızlı bayraklarıyla Kordon’u adeta kırmızıya boyayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Kültürpark Lozan Kapısı’nda sonlanacak.
 
KURTULUŞ GÜNÜ’NDE FARKINDALIK KONSERİ
İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp yaklaşık beş bin hektar alanı küle çeviren yangın, sonrasında zarar gören ormanların yaralarını sarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projeleştirilen konser ise Kültürpark’ta gerçekleşecek. Hem İzmir'in kurtuluş gününü kutlamak, hem de yanan alanların yeniden yeşillendirilmesine katkı sağlamak için bir vesile olan konserde, Haluk Levent, Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Edis, Halil Sezai, Gripin ve Hayko Cepkin sahne alacak. Değerli sanatçılar katılımcılara harika bir şölen yaşatacak. Konser geliri İzmir ormanlarının tekrardan yeşillendirilmesi ve korunması için harcanacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum