İmamoğlu İzmir’de

Bu yıl 88’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e eşlik etti. İmamoğlu, açılış öncesinde Başkan Tunç ile kameraların karşısına geçti.

İmamoğlu İzmir’de

Bu yıl 88’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e eşlik etti. İmamoğlu, açılış öncesinde Başkan Tunç ile kameraların karşısına geçti.

İmamoğlu İzmir’de
07 Eylül 2019 - 11:14

“TÜRKİYE İÇİN ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”
İzmir’de olmaktan keyif aldığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve İzmir’in, İzmir’deki birlikteliğinin, Türkiye için muazzam bir enerji doğuracağını belirtti.  “Bu ister tarımda, ister ekonomide, ister kültür sanatta olsun Türkiye için çok önemli” diye cümlelerine devam eden İmamoğlu, öncü politikaları, tasarımları geliştirecek iki yetenekli, iki yaratıcı kentten bahsettiğini vurguladı. Her ne kadar kağıt üzerinde iki kentin nüfusunun 20 milyonun üzerinde olduğunu düşünseler de aslında çok aktif 22-23 milyonluk iki kentin birleşiminden bahsettiklerini ifade eden İmamoğlu, “Ondan dolayı sorumluluğumuz büyük. Hem bizim hem Tunç Soyer başkanımın müthiş bir kolektif çalışma ruhumuz var. Her ikimiz ve diğer büyükşehir belediye başkanlarımız da bu kolektif ruhla Türkiye için çok güzel işler yapacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.
SİYASİ BİR MESELE DEĞİL
İmamoğlu Yenikapı’daki araçlarla ilgili sorulan soruya, kendilerinin israfı topluma anlatmak istediklerini belirtti. İsrafın boyutunu hissettirmek istediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Bakın yaptığımız şey, israfla ilgili aslında ne kadar boş vermişlik olduğunu gözler önüne sermek ve kamunun parasının ne kadar kötü harcandığını göstermek. Bunu sonuna kadar da göstereceğiz. Başka örneklerini de ortaya koyacağız” diye konuştu. Bunun siyasi bir mesele olmadığına dikkat çeken İmamoğlu, Şu an ülkenin ekonomik sıkıntılarının, problemlerinin, işsizliğin Türkiye’deki piyasa durgunluğunun en tavan yaptığı bir ortamda kamunun israfının engellemediğini ifade etti ve “Bu nedenle tasarrufu öncelememiz gerekiyor. Biz tasarruf yapıyoruz kardeşim. Lüzumsuz masrafları ortadan kaldırıyoruz” dedi.
DEVLETİN TÜM KURUMLARI TASARRUF YAPMALI
Hükümetin daha iyi hizmet vermek adına, yaptıkları işlemden ders çıkarmaları gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, devletin tüm kurumlarının tasarruf yapmak adına kendisine çeki düzen vermesinin önemli olduğunu ifade etti. Bu durumdan sadece kendilerinin değil, bütün CHP’li belediyelerin de ders çıkarması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Diğer siyasi partili belediyeler de ders çıkarsın. Arkadaşlarım, şu anda sizi bilgilendirmek için hazırlıklarını yapıyorlar. Bunun görülmeyen kısmı da var. Daha önce ne yazık ki çok hovardaca harcanan paralarla muhafaza edilmiş birçok araç, 23 Haziran’dan hemen önce devirleri yapılmış veya iadeleri yapılmış. Olsun, o da bir kazanım. Onların da tespitleri var. Tümüyle bunları sizleri aydınlatacak şekilde anlatacağız pazar günü” diye konuştu.
“HER ZAMAN YANINDAYIZ, YANINDA OLACAĞIZ”
Cümlelerinin arasında Canan Kaftancıoğlu’na verilen karar ilgili de yorum yapan İmamoğlu,  Türkiye’nin hukuk yoluyla gündem yaratarak, insanları suçlayarak, yargılayarak, insanları kutuplaştırmak gibi bir yol ve yönteme ihtiyacının olmadığını söyledi. Tam tersine, adalet duygusunun toplumu birleştirmesi, daha güçlü hissettirmesi ve gerçekten inancını bu topraklarda daha büyütmesi gerektiğini önemle ifade eden İmamoğlu, sabah yaptığı uyarıyı hatırlatarak, “Elbette ki karar üzücüdür ve can sıkıcıdır. Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisinin, Türkiye’nin en büyük kentinin il başkanıdır. O manada biz. Canan Hanım’ın yol haritasının her zaman yanındayız ve yanında olacağız. Bu hukuksuzluğun üst mahkemelerde giderileceğine inanıyorum” dedi. Türkiye’nin bu konuda en doğru kararı verecek hakimlerinin her şeye rağmen hala olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hem arkadaşım hem yol arkadaşım olarak Canan Hanım’a sonuna kadar destek olacağım, yanında olacağım. Umut ediyorum ki bu süreç çözümlenecek ve ülkenin gündeminden kalkacak. Biz işimize bakacağız” diyerek, kol kola Türkiye için üretmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.
Soyer ve İmamoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladıktan sonra, Kızlarağası Han’ı geçtiler. Burada yoğun ilgi gören İmamoğlu ve Soyer, halkla iç içe vakit geçirip, Han’dan ayrıldılar.


 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum