İEF kapanışıyla göz doldurdu

Bu yıl 88’inci kez, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Enternasyonel Fuarı, yediden 70’e herkese hitap eden konseptiyle, başta İzmir olmak üzere, Türkiye’den ve dünyadan yüz binleri ağırladı.

İEF kapanışıyla göz doldurdu

Bu yıl 88’inci kez, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Enternasyonel Fuarı, yediden 70’e herkese hitap eden konseptiyle, başta İzmir olmak üzere, Türkiye’den ve dünyadan yüz binleri ağırladı.

İEF kapanışıyla göz doldurdu
16 Eylül 2019 - 18:09

6-15 Eylül tarihlerinde muazzam bir kitleye kapılarını açan ve ziyaretçilerini ağırlayan İzmir Enternasyonel Fuarı, iş görüşmeleriyle, konserleriyle, sokak gösterileriyle, söyleşi ve tiyatrolarıyla ve daha birçok etkinliğiyle ziyaretçilerini memnun etti. On gün boyunca devam fuar, son gününde ise kapanışı yine müzik şöleni ve sanatsal etkinlikleriyle yaptı. Rock&More’da Mabel Matiz, Mogambo’da Eda Baba, Çim’de Serkan Kaya’nın mükemmel sahne performansları gerçekleşirken, tiyatrolar ve Yüz Yüze Sohbetler’de Türkiye’nin özel isimleri, ziyaretçileriyle buluştu.
 
Bu yıl “Fuardayız” sloganıyla kapılarını açan İzmir Fuarı’nın, inovasyon sponsorluğunu Vestel, etkinlik sponsorluğunu Migros, radyo sponsorluğunu ise Show Radyo üstlendi. İzmir’in göbeğinde Kültürpark eğlencenin merkezi haline gelerek, misafirlerini ağırlamanın gururunu doruklarda yaşadı.
 
İEF, İzmir İş Günleri kapsamında gerçekleşen iş görüşmeleri ile ticari misyonunu artırdı. Çin Halk Cumhuriyeti başta olmak üzere 40 ülkeyi ağırlayan Fuar’da, önemli iş görüşmeleri gerçekleştirilerek, taraflar arasında tanıtım ve ticari olanakların gelişmesi için zemin hazırlandı. Fuar’ın diğer önemli program etkinliği ise 10 gün boyunca aralıksız devam eden müzik şöleniydi. Mogambo, Rock&More ve Çim sahnesinde çıkan Türkiye’nin birbirinden değerli sanatçıları ile her tarza, her yaşa uygun konserler gerçekleşti. Son gün ise Mabel Matiz, Eda Baba ve Serkan Kaya, İEF ziyaretçilerine unutulmaz bir gece yaşattı. İlk kez İzmir’de gerçekleşen Intel ESL Türkiye Şampiyonası 2019 Yaz Finalleri ise, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı ev sahipliğinde ESL Türkiye ve INTEL tarafından, Monster – Mercedes – Teknosa sponsorluğunda ilgilileriyle buluştu. Dört gün boyunca yoğun ilgiyle karşılaşan etkinlikten, oyun severler memnun bir şekilde ayrıldı.
 
CANAN TAN-NİLGÜN BODUR OKURLARIYLA BULUŞTU
Büyük ilgi gören Yüz Yüze Sohbetler’in son gün konuğu ise Canan Tan ile Nilgün Bodur oldu. Canan Tan hikaye ve roman serüvenini sevenleriyle paylaşırken, izleyenlerine duygu dolu anlar yaşattı. Canan Tan ayrıca bir ay içinde çıkacak yeni kitabı, “Issız Kadınlar Sokağı”nın da okurlarına müjdesini verdi. Nilgün Bodur ise herkesin yüreğinde hissettiği ve diline dökemediği duyguları, onların yerine konuşarak yine yüzlerin içine su serpti. Bodur, okurlarına mutluluğun sonda değil, yolda olduğunu söyledi ve “Asıl düş kırıklığı düşlediğin şey gerçekleştiğinde onun düşlediğin şey olmadığını anlamaktır” diyerek, dinleyicilerini bir kez daha düşündürdü.
 
İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise son gün, İrfan Kaygı’nın “Kadın Kafası” isimli oyunu sahnelendi. Melda Gür, Merve Sevi ve Ebru Karanfilci’nin oynadığı gösteride, romantik komedi tadında bir oyun izlendi. İzleyenler bu oyun ile fuara gülerek veda etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum