Güzelbahçe Doğa İçin Nöbette

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde Doğal Sit ve Tarım alanı içine Go-Kart(karting) pisti planlarını onaylaması üzerine itirazların devam etmesine rağmen asfalt dökülmesi beldiye ve halk tarafından büyük bir tepki aldı. Başkan Mustafa İnce, “doğa için nöbetteyiz, Güzelbahçe’de hukuksuz ve yetkimizi yok sayan bir anlayışı kabul etmeyiz” dedi.

Güzelbahçe Doğa İçin Nöbette

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde Doğal Sit ve Tarım alanı içine Go-Kart(karting) pisti planlarını onaylaması üzerine itirazların devam etmesine rağmen asfalt dökülmesi beldiye ve halk tarafından büyük bir tepki aldı. Başkan Mustafa İnce, “doğa için nöbetteyiz, Güzelbahçe’de hukuksuz ve yetkimizi yok sayan bir anlayışı kabul etmeyiz” dedi.

Güzelbahçe Doğa İçin Nöbette
07 Ağustos 2020 - 15:14

Güzelbahçe'de doğayı koruma bileşenleri, Yelki Mahallesi'nde Güzelbahçe Belediyesi tarafından mühürlenen ve Mühür Fekti yapılan (mührün sökülmesi) alan asfalt dökülmek istenmesine üzere Belediye başkanı ve halk kamyonların geçmesine izin vermedi.
Doğa için mücadelemiz sürecek
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve Güzelbahçeliler asfalt dökülmesine izin verilmedi. Büyük bir kesimin karşı çıktığı mühürlenen proje için yetkili firmanın mührü kaldırarak yeniden çalışmalara başlamak istemesinin yeni bir eylemin fitilini ateşlediğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Yaşayan çok sayıda vatandaşla bölgede 'doğa için nöbet başlattık.
Mührümüz kanunsuzca söküldü
İnşaat ruhsatı alınmadan asfalt yapılmak isteniyor. Plan onaylandı ama henüz inşaat ruhsatı alınmadı. Planın ardından imara açıldıktan sonra gelip inşaat ruhsatı alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almadan buradaki mührün sökülmemesi lazım.  Bununla ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle açılan davada mahkeme bizi haklı bularak yürütmeyi durdurma kararını reddetti, mahkemenin devamına karar verdi. Yani şu anda inşai bir faaliyete yapılamaz. Ancak vatandaş bakanlıktan aldığı asfalt dökebilir iznine dayanarak içeriye asfalt dökmek istiyor. Biz de buraya geldik, mührümüze sahip çıkıyoruz. Kaçak bir imalatı engellemeye çalışıyoruz. Öncelikle arazi mühürlü. Araziye izin almadan girilemez. Bu konuyla ilgili yaptığımız işlemin yanlış olduğuna yönelik dava açmışlar, mahkeme de taleplerini reddetmiş. Biz de bu mahkemeye istinaden, giremezsiniz diyoruz. İnşaat ruhsatı almadan araziye giremezseniz diyerek araziye girmelerini engelliyoruz” dedi.
‘Biz bu mücadeleyi şimdilik kazandık’
Halkımızla birlikte vermiş olduğmuz mücadelede şimdilik kazandık diyen Başkan İnce, “Biz hukuksuzluğun önünde durduk. Herkesi hukuka karşı saygıya davet ediyoruz.  Eğer kaçak şekilde asfalt dökmeye kalkarsa gerekirse arabanın altına yatacağız. Gerekirse görevimi vekaleten meclis üyesi bir arkadaşımıza bırakır, ceketimi çıkarıp bir vatandaş Mustafa olarak bu mücadeleye devam ederim. Bugün yaptığımız eylem yapılan yanlışın önüne geçmektir. Kimse hukukun üstünde davranmasın. 
Kaçak İnşaatı engellemek benim görevim. Girişimcinin makinaları sıralayarak, kaçak inşaat ve mührün sökülmesine engel olduk. Buradan önemli bir çağrıda bulunmak istiyorum; kamu kurum temsilcileri ve güvenlik güçlerine şunu belirtmek istiyorum. Benim buradaki yaptığım işlem kaçak inşaat ruhsatı olmayan bir imalatı durdurma aşamasıdır. Belediye başkanının bu temel görevidir. Biz kaçak inşaata karşı çıkmak için ve mührümüze sahip çıkmak için buradayız. Ben bir belediye başkanı olarak kaçak bir inşaatı engellemeye çalışıyorum. Kamu kurumlarının görüşleri çok önemlidir biz bunun dışında bir şey yapamayız. Belediyeden yada diğer yetkili kurumlardan inşaat ruhsatını aldıktan sonra alanda çalışmasını yapabilir. Yoksa bu eylememiz burada sürecektir. Tüm doğa severleri geceli gündüzlü bu eyleme katılmaya davet ediyorum.'' diye konuştu.
Bakanlığı'nın görevi tarım alanlarının üzerine asfalt izni vermek mi?
 
Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Güzelbahçe Kültür, Çevre Ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Başkanı Tuğrul Şahbaz, “üzerinde asfaltı olan yerler varken inatla bu güzel doğaya acımadan bu projeyi yapmaya çalışmaktan vazgeçmeli. İstihdamı engellemek, spora karşı olma gibi anlayışımız mümkün değil. Hukuken gerekli asfalt iznini Çevre Bakanlığı'ndan almış olabilir. Peki Çevre Bakanlığı'nın görevi tarım alanlarının üzerine asfalt izni vermek mi? Çevre Bakanlığı'na dava açtık. Bu davaların sonuçlarının beklenmesini istiyoruz. Bilirkişi raporu yapıldı. Kimse hukuku ezmeye çalışmamalı. Yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa, bugün asfalt atılmış olsa bunun hesabını kim verecek. O topraktan bir daha fayda görebilir miyiz? Pandemi döneminde doğanın önemini gördük. Neyden yanasınız? Doğadan yana mı, ranttan yana mısınız? Bu işin peşini bırakmayacağız'' dedi.
Güzelbahçe Belediyesi ekipleri alanda çadır kurdu. Nöbet bekleyen vatandaşlara su ve çay ikramı yaptı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum