“Gölge etmesinler yeter”

İzmir siyaset dünyasının gündemini son günlerde Ak Partili ve CHP’li siyasetçiler arasında yaşanan yardım polemiği oluşturuyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP kanadından gelen “İzmir’de yardımlar sadece CHP’lilere yapılıyor” suçlamalarına cevap verdi.

“Gölge etmesinler yeter”

İzmir siyaset dünyasının gündemini son günlerde Ak Partili ve CHP’li siyasetçiler arasında yaşanan yardım polemiği oluşturuyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP kanadından gelen “İzmir’de yardımlar sadece CHP’lilere yapılıyor” suçlamalarına cevap verdi.

“Gölge etmesinler yeter”
20 Nisan 2020 - 00:20

Deniz  Yücel, “Belediye başkanlarımız ve bizler için, salgında Türk halkının sağlığına karşı parayı tercih etmiş bir iktidarın asılsız ve mesnetsiz suçlamalarına cevap vermek aslında zül geliyor. Ama bazen kendilerine gelmeleri için de gerçekleri yüzlerine vurmak gerekiyor” dedi. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:
“AKP'li bazı vekiller salgın sebebiyle belediyelerimiz tarafından yapılan yardımların, yalnız CHP'lilere yapıldığını iddia etmişler. Bunu bir ilçede ispat etsinler, derhal gereğini yapalım. Bizim insanları siyasi görüşünden, ideolojisinden, inançlarından dolayı ayırmayan siyaset anlayışımız birilerini korkutuyor. Yine birisi kalkmış “CHP bu süreci istismar etti” demiş. Hizmet etmek, vatandaşa sahip çıkmak, kriz yönetmek ne zamandan beri istismar etmek oldu?  Her şeye para buluyorlar ama halk sağlığına gelince ekonomiye maliyeti ağır olur diyorlar. Ülkeyi yönetenler devlet ciddiyetinden ve hükümet olmanın sorumluluğundan uzaklaşmış durumdalar. Halkın sağlığını umursamayanlardan, insan hayatına karşılık parayı seçenlerden, miting meydanlarında ahkam kesip salgın zamanında halktan para toplamaya çalışanlardan, bu ülkenin de, bizim de bir beklentimiz yok. Gölge etmesinler başka ihsan istemez.”
İzmir’de Büyükşehir Belediyesinin ve Tunç Soyer’in süreci akılla, bilimle, insanüstü bir çaba ve yardımlaşmayla yürüttüğünü  ifade eden Yücel “ İktidar kanadı bu süreci yönetememe konusunda kararlı ve tutarlı bir çizgide ilerlerken; başta İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer olmak üzere, İzmir’de görev yapan tüm CHP’li Belediye başkanları ve belediyelerimiz, bu süreci gösterişten uzak, fakat büyük bir titizlikle ve öngörüyle halk sağlığını korumaya ve halkın temel ihtiyaçlarını gidermeye odaklanarak başarılı bir şekilde yürütüyorlar.” dedi.
 Başta İzmir büyükşehir belediyesi olmak üzere CHP’li belediyelerin bu süreçte başarılı çalışmalar yaptığını kaydeden Yücel, “Tüm  belediyelerimiz düzenli olarak ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları, ücretsiz maske dağıtımı, maske üretimi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak paketi dağıtımı, alışveriş çeki, nakit yardımı, sebzeyi meyveyi halkın ayağına götüren seyyar pazar uygulaması ve benzeri birçok hizmete imza atmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle belediyelerimiz kapı kapı ücretsiz ekmek dağıttılar. Bu hafta sonu da aynı organizasyona hazırlanan belediyelerimize İçişleri Bakanlığınca ücretsiz ekmek dağıtmasına izin verilmedi. Dağıtım Fırıncılar odasınca yapıldı. Amaç, CHP’li belediyelerin halkla temas etmesini engellemek. Neden? Çünkü başarılılar.” Diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum