Gaziemir Belediyesi dünyayı turuncuya boyadı

Gaziemir Belediyesi, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Halil Arda, bu defa kadına şiddete dikkat çekmek için “Dünyayı Turuncuya Boya” kampanyasına destek verdi.

Gaziemir Belediyesi dünyayı turuncuya boyadı

Gaziemir Belediyesi, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Halil Arda, bu defa kadına şiddete dikkat çekmek için “Dünyayı Turuncuya Boya” kampanyasına destek verdi.

Gaziemir Belediyesi dünyayı turuncuya boyadı
25 Kasım 2019 - 15:49

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında farkındalık ve duyarlılık amacıyla, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve gerekli yasaların yapılması için kamuoyu oluşturmak adına “Dünyayı Turuncuya Boya” sloganıyla sürdürülen projeye destek verdi. Proje kapsamında, belediye yöneticileri, müdürler ve çalışanlara turuncu renkte broşlar dağıttı.
Broş dağıtımı sırasında Başkan Arda, belediye personeline açıklamada bulundu. Arda, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ve bunun bir türlü önlenemediğini vurguladı. Türkiye’de son yıllarda yaşanılan en büyük sorunların başında kadınlara yönelik şiddetin geldiğini belirten Arda, toplumun temel taşını oluşturan kadınların her gün fiziksel ve psikolojik şiddete uğradığını ve hor görüldüğünü kaydetti. Başkan Arda, “En çok değeri ve saygıyı görmesi gereken kadınlarımız ne yazık ki, giderek artan oranda toplumdan dışlanıyor” diye konuştu.
Başkan Arda, belediye çalışanlarına seslendiği esnada önemli bilgileri de paylaşmayı ihmal etmedi. Türkiye’de Ekim ayında 36 kadının cinayete kurban gittiği bilgisini veren Arda, sadece 2019 yılının ilk 10 ayında öldürülen kadın sayısının 383 olduğunu açıkladı.  Geçtiğimiz hafta gencecik bir kızın erkek şiddetinin kurbanı olduğunu hatırlatan Arda, erkeklerin karşı cinse yönelik saldırılarının altında gücünü ve kimliğini kanıtlama ve üstünlük sağlama gibi ilkel düşüncelerin yattığını belirtti. Yaşadığımız çağın, toplumsal gelişmeleri ve uygulamaları da ilk çağlarda kalması gereken bu tavırları adeta destekler nitelikte olduğunu vurgulayan Arda, “Var eden, doğuran, yetiştiren, üreten, eğiten kadınlar da içinden geçtiğimiz bu olumsuz tabloya karşın güçlerinin farkına vararak korkmadan ve yılmadan seslerini yükseltmeli, haklarını aramalılar” şeklinde konuştu.
Gaziemir Belediyesi olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların yanında olduklarını bir kez daha seslerini daha da yükselterek vurguladıklarını dile getiren Arda, Cumhuriyet Semt Evleri ile kadınların sosyal ve ekonomik hayatta söz sahibi olmalarını sağladıklarını, Pozitif Yaşam Merkezi ve Kadın Danışma Merkezi’ndeki hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimizle çözüm kapısı olmayı hedeflediklerini paylaştı. Başkan Arda cümlelerini, “Yaşamın kaynağı kadınlarımızın hak ettiği biçimde yaşayabilmesi için toplumun her kesiminin yerine getirmesi gereken sorumluluklar var. Kadınlarımız için harekete geçelim! Onların çığlığına sessiz kalmayalım” diye tamamladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum