Diyabete çözüm: Metabolik Cerrahi

Zeki Morgün, 19 yıldır diyabetle mücadele ediyordu. Diyabet hastası Morgün, Prof. Dr. Alper Çelik’e başvurdu ve kapalı yöntem metabolik cerrahi tedaviyle sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Alper Çelik, diyabet ve diyabete çözüm kapalı yöntem metabolik cerrahi tedavi ile ilgili konuştu.

Diyabete çözüm: Metabolik Cerrahi

Zeki Morgün, 19 yıldır diyabetle mücadele ediyordu. Diyabet hastası Morgün, Prof. Dr. Alper Çelik’e başvurdu ve kapalı yöntem metabolik cerrahi tedaviyle sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Alper Çelik, diyabet ve diyabete çözüm kapalı yöntem metabolik cerrahi tedavi ile ilgili konuştu.

Diyabete çözüm: Metabolik Cerrahi
01 Eylül 2019 - 12:01

Şeker hastalığının hareketsiz yaşam, dengesiz beslenme, genetik faktörler gibi durumlardan ötürü meydana gelen bir hastalık olduğu bilgisini veren Çelik, “Tip1 diyabet hastalarında insülin üretimi yokken, Tip 2 diyabet hastaları insülin üretir ama birçok nedenden dolayı ürettikleri insülini kullanamaz. Bu yüzden hastaların kan şekeri yüksek seyreder. Yüksel”en kan şekeri başlangıçta damarlarda daha sonra da organlarda hasara neden olur” dedi.
HASTALIĞIN NEDENİNE TEDAVİ UYGULANMALI
Klasik tedavinin hastalığın sonucunu düzeltmeye çalıştığını belirten Çelik, klasik tedavinin tüm amacının kan şekerinin düşürülmesine yönelik olduğunu söyledi. Çelik, “Hâlbuki kan şekeri yüksekliği bu hastalığın nedeni değil sonucudur” diyerek, metabolik cerrahinin hastalığın nedenini tedavi ettiğini açıkladı. Ayrıca Çelik, hastalığın nedeninin ortadan kaldırılınca, hastalığın sonucu olan kan şekeri yüksekliğinin de kendiliğinden ortadan kalkacağı bilgisini verdi.
Metabolik Cerrahi tedavi için vücudun kendi ürettiği insülini kullandığını ifade eden Çelik, “Pankreasında hala insülin üretimi olan ve insülin depoları yeterli dolulukta olan tip2 diyabet hastalarında sorun genelde trafik problemidir” diye konuştu. Bu problemi gidermek için ince bağırsaklarda bir yer değişikliğinin, hastaların kendi üretimi olan insülini kullanabilmelerini sağladığını vurgulayan Çelik, “Yapılan işlem trafik problemini çözmek için yapılan bir kavşak düzenlemesine benzetilebilir” diye konuştu.
19 yıldır diyabetle mücadele eden ve kapalı yöntem metabolik cerrahi ile sağlığına kavuşan Morgün ise, ameliyat sonrası bütün ilaçlarını bıraktığını önemle vurguladı.
Çelik, hastanın sağlığına kavuşmasını sağlayan, gerçekleştirdiği kapalı yöntem metabolik cerrahi ameliyatı ile ilgili şunları söyledi:
“Zeki Morgün yine Almanya'dan gelerek ameliyat olan hastalarımdan. Kendisi tam 19 yıl tip 2 diyabet ile yaşadı. Söylemesi ne kadar kolaysa; yaşaması da bir o kadar zor bir süreç. Düşünün, 19 yıl... Bu süreçte yaklaşık 61 bin 320 adet hap tüketti; 15 bin 110 kez insülin iğnesi kullandı. Tüm bu ilaçlar şeker, yüksek tansiyon ve trigleserit, uyku apnesi ve nöropatik sorunları içindi. Fakat 19 yıl geçmiş ve hastalık durmak yerine hep ilerlemişti. Şekerden ve ilaç esaretinden kurtulmak isteyen Zeki Bey kendisini bir arayışın içinde buldu. Bu arayışın sonunda da bizlere ulaştı. Zeki Bey'in ameliyatını 1 sene önce gerçekleştirdik ve 19 yıl süren esaretinden kurtarmış olduk. Artık tükettiği ilaç sayısı ve kullandığı insülin sıfır. Çünkü artık kendisi tip 2 diyabet hastası değil; tansiyonu yok, yüksek trigleserit değerleri ile karşılaşmıyor. Uyku apnesi sorunu, el ve ayaklarındaki uyuşmalar yok oldu. Hayın tadını çıkartmaya başlayan Zeki Bey'e bir ömür boyu sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum