CHP’li Yücel, adalet çağrısı yaptı

Aliağa Belediyesi’nde çalışan 250 işçi, işten çıkarılma sebeplerine bağlı olarak eylem yapıyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Aliağa’da işçi kıyımında çok haksız bir durum söz konusu” diyerek işçilere destek oldu.

CHP’li Yücel, adalet çağrısı yaptı

Aliağa Belediyesi’nde çalışan 250 işçi, işten çıkarılma sebeplerine bağlı olarak eylem yapıyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Aliağa’da işçi kıyımında çok haksız bir durum söz konusu” diyerek işçilere destek oldu.

CHP’li Yücel, adalet çağrısı yaptı
13 Eylül 2019 - 12:46

Aliağa Belediyesi’nin hiçbir haklı gerekçe olmadan 250 işçiyi işten çıkarmasına sitemde bulunan CHP’li Yücel, “Seçimlerden hemen sonra bu kadar yüksek sayıda işçi ve emekçinin işten çıkarılması belediye yönetiminin iyi niyetli olmadığını gösteriyor. Bugün CHP İzmir il başkanlığı olarak, il başkan yardımcılarımızla önce ilçe başkanlığımızı ziyaret ettik. İlçe başkanımız ve yönetimimizden gerekli bilgileri aldıktan sonra da Aliağa Demokrasi meydanında işçi kıyımına karşı direnen işçi ve emekçi kardeşlerimizle bir aradayız. Daha önce Genel Başkan Yardımcımız Orhan Sarıbal ve İzmir Milletvekillerimiz işçi kardeşlerimizi ziyaret edip direnişe destek vermişlerdi. İşten çıkarılan işçilerin bir kısmının hukuki süreç başlattığını biliyoruz ancak hukuk ve yargı yolu ne yazık ki çok ağır işliyor. En az 1 sene bazen 1,5 - 2 sene sürüyor. Bu süre zarfında mağduriyet yaşayan ve zor durumda olan işçi ve emekçi kardeşlerimize çözüm üretmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Aliağa belediye meclisi CHP grubu, ilçe başkanının başkanlığında belediyenin bu tarz tasarruflarına karşı gerekli tavrı ve tepkiyi koyarak, belediye kaynaklarının ve bütçenin doğru kullanılıp kullanılmadığını denetlemeye devam edeceklerinin altını çizen Yücel, İlçe örgüt ve meclis üyeleriyle gerekli desteği de vereceklerini vurguladı.
 
İŞÇİLERE DESTEK OLDU
 
İşçileri ziyaret eden CHP’li Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi olarak en başından beri Aliağa belediyesi işçilerinin yanında olduklarını ve çözüm üretmek için çalıştıklarını dile getirdi. Haksız işten çıkarmalara karşı işçilerin verdiği mücadeleyi sonuna kadar destekleyeceklerini de söylen Yücel, Direnişin yapıldığı Aliağa Demokrasi Meydanı’nda işçilerin mağduriyetlerini dinledi.
 
Ekonomik krizin bahane olarak kullanıldığını söyleyen Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu işçi kardeşlerimiz seçim arifesinde, gelecek başkanı zor durumda bırakmak veya yakını yandaşı işe yerleştirmek için haksızca işe alınmış kişiler değil. Zaten burada bir başkan değişikliği de söz konusu değil. Burada tamamen hakkıyla bu işe girmiş, zaten uzun süredir çalışan, emek harcayan işçiler mağdur durumda. Anlaşılan o ki sendikasız, örgütsüz bir yapı oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhur ittifakı mensupları her gün ‘Türkiye’de kriz yok, bunu söyleyenler yalan söylüyor’ diye demeçler veriyor ama belediye kriz var diye işçi çıkarıyor. Hani kriz yoktu. Bu samimiyetsizliktir, haksızlıktır, vicdansızlıktır.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum