Çalışmalar yeniden başladı

Koronavirüs salgını pek çok sektörü ve çalışma hayatını etkilediği gibi belediyelerin yaptığı çalışmaları da olumsuz etkiledi. Belediyeler koronavirüs salgını nedeni ile yatırımlarını ertelemek zorunda kaldı.

Çalışmalar yeniden başladı

Koronavirüs salgını pek çok sektörü ve çalışma hayatını etkilediği gibi belediyelerin yaptığı çalışmaları da olumsuz etkiledi. Belediyeler koronavirüs salgını nedeni ile yatırımlarını ertelemek zorunda kaldı.

Çalışmalar yeniden başladı
26 Mayıs 2020 - 10:58

Elindeki imkanları, kaynakları salgının yol açtığı sıkıntıları gidermek için kullanmak zorunda kalan belediyeler yatırımlarını durdurdukları için bu yıl yapacakları yatırımlar da gelecek yıllara kaldı. Salgın nedeni ile çok sayıda kişinin çalışamaz hale gelmesi belediyelerin bu insanlara destek olabilmek için sosyal yardım çalışmalarına ağırlık vermelerine neden oldu. Salgın bittikten sonra da ekonomik dengeler oturuncaya kadar sosyal destek çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.
Kentteki önemli bir boşluğu dolduracak
Salgın nedeni ile yatırımlarına ara veren belediyelerden birisi de Karabağlar Belediyesi oldu. Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yaşama geçirdiği ve yüzde 70’ler düzeyinde tamamlanan Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’nde çalışmalar yeniden başladı. Gelecek yıl hizmete açılması planlanan merkez, alanında İzmir'in en büyüklerinden olacak. Kapasitesi ve donanımlarıyla sadece Karabağlar'a değil tüm İzmir'e hizmet verebilecek.
Karabağlar Belediyesi, merkez için yeniden yapım ihalesine çıktı ve kazanan şirketle sözleşme imzaladı. Çalışmaların başlamasının ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tesise gelerek, inceleme ve denetleme yaptı. Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’nin tüm İzmir’e seslenecek altyapıya sahip olacağını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Düğün, taziye ve toplantı salonları, semt merkezi, spor salonu gibi işlevlerle dört dörtlük bir tesis olacak. Bu tesisimizin yapımını, koronavirüs salgınına karşın devam ettiriyoruz. Gelecek yıl hizmete açmayı planladığımız merkezimiz, kentteki önemli bir boşluğu dolduracak” dedi.
Eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz
Karabağlar'ı bu tür yatırımlarla modern bir görünüme kavuşturduklarını belirten Başkan Selvitopu, “Bütüncül bir bakış açısıyla, 58 mahallemize de eşit hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Karabağlar'ı geleceğe hazırlamak için çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Toplam 6 bin 600 metrekare alana inşa edilen Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi, 4 kattan oluşuyor. Merkezde otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonları, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonları ile düğün salonu yer alıyor.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum